BEOGRAĐANI U ŠOKU: Knez Mihailova više neće izgledati ovako!
Foto: Nebojša Mandić

Nova odluka

BEOGRAĐANI U ŠOKU: Knez Mihailova više neće izgledati ovako!

Beograd -

BEOGRAD - Usvojena je preporuka da se bašte lokala sa pratećim elementima ne postavljaju u samoj Knez Mihailovoj u Beogradu već u bočnim ulicama čime se glavni pešački tok ne ugrožava, kao što je to danas slučaj, izjavio je gradski urbanista Milutin Folić.

Oni koji već imaju dozvolu za postavljanje bašte u Knez Mihailovoj moći će da ostanu tu do njenog isteka, ali će morati da se vrate u okvire za koje su dobili saglasnost i da se bojom i tipom senila prilagode važećoj odluci što trenutno nije slučaj, jer gotovo svi lokali idu van svojih gabarita, objasnio je Folić.

On je naveo da Grad Beograd ulaže velike napore u širenje pešačke zone u Knez Mihailovoj, ali da nesavesni pojedinci ugrožavaju postojeću pešačku zonu zbog čega je situacija u ovoj ulici apsolutno neprihvatljiva, piše u saopštenju.

U za to određenim zonama, kako se navodi, dozvoljeno je postavljane suncobrana kvadratnog oblika u bež boji, bez karnera i reklama, uz izuzetak ulica Kralja Petra i Zmaj Jovine gde su predviđene tende na dve vode paralelno sa ulicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track