BURNA NOĆ U BEOGRADU: U 3 saobraćajke 7 povređenih, među njima i 3 dece
Foto: Dragana Udovičić

Hitna pomoć intervenisala 120 puta

BURNA NOĆ U BEOGRADU: U 3 saobraćajke 7 povređenih, među njima i 3 dece

Beograd -

Sedam osoba, od kojih je troje dece, lakše je povređeno u tri saobraćajne nesreće tokom noći u Beogradu, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu koji se dogodio u 22.42 časova na Novom Beogradu, na isključenju prema novosadskom autoputu, povređeno je pet osoba, od kojih su dvoje dece, a na lice mesta poslate su dve lekarske ekipe.

Prva je zbrunula trudnicu, koja je prevezena u Klinicko-bolnički centar Zemun, a muškarca i ženu koji su zadobili povrede glave odvezla je na Vojnomedicinsku akademiju.

Druga ekipa prevezla je dvoje dece, starosti od 13 i 14 godina, u Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova.

Ona je navela i da se jutros u 07.02 časova prevrnuo automobil u ulici Dimitrija Tucovića, ali da nije poznato koliko je osoba povređeno sem da su povrede, takođe, lakše prirode.

Jedan muškarac (57) istegnuo je vrat u 21.21 čas u saobraćajnoj nesreći na mostu Gazela, na isključenju na autoputu iz pravca Bulevara vojvode Mišića, kod autobuske stanice, a terapiju je odbio i dobio uput.

Dete od 14 godina palo je s motora u udesu do kojeg je došlo u 19.06 časova u ulici Atanasija Pulje u Zemunu i tom prilikom zadobilo tupu povredu kolena, te je prebačen na Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova.

Hitna pomoć protekle noći intervenisala je 120 puta, od kojih 19 na javnom mestu, a za pomoć su se najviše javljali, pre svega, hipertoničari, ali i srčani bolesnici i astmatičari.

U Beogradu se juče dogodilo 11 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba stradala u 17.42 časa na Ibarskoj magistrali, pri skretanju za Rušanj, a Hitna pomoć je intervenisala 139 puta, od kojih 68 na javnom mestu, dodala je Macura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track