ČUČKOVIĆ: Počela isplata poplavljenih, 70 dnevno dobiće rešenja!

Apel građanima da reše imovinsko pravne odonose

ČUČKOVIĆ: Počela isplata poplavljenih, 70 dnevno dobiće rešenja!

Beograd -
Ideja je da se ovaj posao završi tokom avgusta. Imamo pomoć Skupštine grada. Poslati su nam pravnici iz Gradske uprave, da ovaj posao što pre završimo za građane Obrenovca", kazao je Čučković

BEOGRAD - Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da će danas početi isplata pomoći za porodice čije su kuće oštećene u poplavi i da će dnevno biti isplaćivana za 70 do 100 porodica.

On je kazao da će pomoć biti isplaćivana istim intenzitetom kojim su se ljudi upisivali i dobijali rešenja, odnosno da dnevno izdaju do 70 rešenja i da će pomoć biti tako isplaćivana.

"Ideja je da se ovaj posao završi tokom avgusta. Imamo pomoć Skupštine grada. Poslati su nam pravnici iz Gradske uprave, da ovaj posao što pre završimo za građane Obrenovca", kazao je Čučković.

Čučković je naglasio da proces dobijanja rešenja za obnovu kuće traje od 15 do 30 minuta zbog provere potrebne dokumentacije i da na tome mora da se radi pažljivo, pa "makar trajalo i dan, dva duže".

On je dodao da porodice neće moći da dobiju pomoć dok ne reše imovinsko-pravna pitanja, koja ostaju posle smrti roditelja, odnosno kada nije završena ostavinska rasprava i ne zna se ko je zapravo vlasnik kuće.

Čučković je dodao da je danas potpisan i sporazum sa donatorima o opremanju kuća frižiderima i da će se on "truditi da Obrenovac dobija ne samo pomoć države, već i iz evropskih fondova".

On je kazao i da je danas u tri navrata razgovarao sa dvadesetak Obrenovčana koji su organizovali miran protest ispred zgrade opštine, jer su nezadovoljni brzinom isplata pomoći i dodao da on nema problema da sa njima razgovara i svaki dan dok ne reše problem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track