ČUČKOVIĆ: Stanje sa rekama u Obrenovcu stabilno, nema opasnosti od izlivanja
Foto: Marina Lopicic

Ostaje se u stanju pripravnosti

ČUČKOVIĆ: Stanje sa rekama u Obrenovcu stabilno, nema opasnosti od izlivanja

Beograd -
Stanje je stabilno, kiša je prestala da pada, a voda se povukla iz naselja koja su bila kritična, poput Baričke kolonije, naselja Senjak, Ulice svetog Save u Dudovima, rekao je Čučković i dodao da Kolubara stagnira

BEOGRAD - Situacija u opštini Obrenovac je stabilna i nema opasnosti od izlivanja reka, izjavio je danas predsednik te beogradske opštine Miroslav Čučković, dodajući da su nadležni i dalje u stanju pripravnosti.

"Stanje je stabilno, kiša je prestala da pada, a voda se povukla iz naselja koja su bila kritična, poput Baričke kolonije, naselja Senjak, Ulice svetog Save u Dudovima", rekao je Čučković.

Svi vodotokovi u okolini Obrenovca su mirni, naveo je on i dodao da tu misli na Tamnavu u Koceljevi, Ubaču na Ubu, Lajkovac i Ljig.

Prema njegovim rečima, i iz Valjeva koje je imalo alarmantne podatke o porastu Kolubare, stižu dobre vesti da u poslednja tri sata vodostaj stagnira.

On je dodao da su sve crpne stanice bile u pogonu noćas od pola tri i da su iz Beograda došle dodatne cisterne i zahvaljujući tome su sporadični problemi sanirani bez imovinske štete po stanovnike.

"I dalje smo u stanju pripravnosti dok sutra ne budemo videli sunce", naveo je Čučković, koji je istakao da su građani Obrenovca permanentno uplašeni od svake kiše, ali i da nadležni čine sve da na terenu uklone viškove vode i da stanovnike adekvatno obaveste o svemu i smire eventualne tenzije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track