DIREKCIJA ZA SAOBRAĆAJ: Kompanije plaćajte markice zaposlenima!
Foto: Bus Plus

Prevoz u Beogradu

DIREKCIJA ZA SAOBRAĆAJ: Kompanije plaćajte markice zaposlenima!

Beograd -
Plaćanje markica zaposlenima predstavlja način da kompanije doprinesu bržem razvoju grada i da se unapredi javni prevoz u Beogradu, rekao je gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović

BEOGRAD - Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović pozvao je danas kompanije koje imaju sedište na teritoriji grada Beograda da plaćaju zaposlenima markice za javni prevoz, a građane da kupuju karte i uredno ih validiraju.

"Svi mi koji živimo u Beogradu obavezni smo da doprisnosimo njegovom razvoju. Plaćanje markica zaposlenima predstavlja način da kompanije doprinesu bržem razvoju grada i da se unapredi javni prevoz u Beogradu", rekao je Rafailović, a saopštila gradska uprava.

Kako je navedeno u saopštenju, kompanije ovakvim načinom plaćanja karata ostvaruju značajne uštede i smanjuju troškove korišćenja.

Takođe, ističe se da kompanije mogu ostvariti brojne pogodnosti plaćanjem usluga prevoza za zaposlene preko računa - popust od tri do 15 procenata na neto iznos naknade za prevoz, u zavisnosti od broja zaposlenih za koje se vrši plaćanje prevoza, zatim tri odsto za 30 do 199 zaposlenih, pet procenata za 200 do 1.000 zaposlenih, 10 procenata za 1.001 do 2.000 zaposlenih i 15 odsto popusta za 2.001 i više zaposlenih.

U saopštenju se ističe da je moguće ostvariti i povraćaj PDV-a od 10 odsto kada se plaćanje prevoza vrši gotovinski.

Ukoliko se plaćanje vrši preko računa, kompanija dobija račun za uslugu prevoza na osnovu kojeg iznos PDV-a koristi kao odbitnu stavku.

U pismu koje je Gradska uprava uputila svim kompanijama su navedni i primeri uštede na godišnjem nivou.Cena mesečne karte se kreće u rasponu od 3.275 do 7.740 dinara, u zavisnosti od zone prevoza koju zaposleni koriste. Primeri uštede na nivou kompanije dati su samo za cenu mesečne karte od 3.275,00 dinara (prevoz u gradskoj zoni), tako da ušteda može biti veća ukoliko zaposleni u kompaniji koriste i prigradski prevoz (Barajevo, Mladenovac, Sopot, Lazarevac, Obrenovac, kao i deo Grocke).

Sekretar Rafailović je obavestio kompanije da je procedura registracije za program grupne dopune kartica zaposlenih vrlo jednostavna.

Firme koje žele da zaključe ugovor treba da kontaktiraju Direkciju za javni prevoz Skupštine grada Beograda, Odeljenje za tarifne sisteme, na telefon 011/ 3309-343.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track