DIVAN DAN U ZVEČANSKOJ: Mališanima stigle igračke od drugara iz osnovne škole u Borči!
Foto: Beoinfo

Kutije pune poklona

DIVAN DAN U ZVEČANSKOJ: Mališanima stigle igračke od drugara iz osnovne škole u Borči!

Beograd -

BEOGRAD - Deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj danas su uručeni paketići igračaka koje su, kako je rečeno, prikupili đaci osnovne škole "Rade Drainac" u Borči.

Prema rečima direktorke te škole Slavice Zajić-Smiljanić, akcija prikupljanja igračaka za decu iz Zvečanske organizovana je povodom obeležavanja Dečije nedelje čiji je moto ove godine bio "Neću da brigam, hoću da se igram".

"Odatle i ideja da prikupimo igračke za decu. Znamo da je igra nerazdvojni elemenat u detinjstvu i razvoju dece i zato smo se i odlučili da im na ovaj način ulepšamo dane", rekla je Zajić-Smiljanić novinarima. Uručivanju igračaka prisustvovao je gradski menadžer Goran Vesić, kao i članica Gradskog veća Tanja Popović koja je rekla da škola "Rade Drainac" svake godine organizuje ovakve humanitarne akcije."U prikupljanju paketa učestvovali su i đaci, i roditelji i nastavnici", navela je Popović i poručila ostalim beogradskim školama da se ugledaju na školu "Rade Drainac", jer ovakve akcije deci iz Zvečanske puno znače.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj Zoran Milačić je rekao da je oktobar poznat po tome što se tada organizuje puno aktivnosti za decu, upravo iz razloga što se u tom mesecu obeležava Dečija nedelja."Imamo niz akcija koje škole i razne organizacije usmeravaju prema ovoj našoj ustanovi što nama puno znači", istakao je Milačić.Zahvalivši školi "Rade Drainac" i Gradu Beogradu što su učestvovali u akciji, on je izrazio nadu ta će takve akcije biti organizovane i ubuduće.

(Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja