DOBRA ŠANSA ZA BEOGRAD: Od predstojećeg samita zarada i do milion evra
Foto: Fonet

Promocija prestonice

DOBRA ŠANSA ZA BEOGRAD: Od predstojećeg samita zarada i do milion evra

Beograd -
Taj skup je dobra šansa za Beograd da dobije i nove investicije i nove turiste. Statistika pokazuje da je Beograd i dalje veoma interesantna destinacija za mnoge turiste

BEOGRAD - Samit premijera Kine i centralne i istočne Evrope koji će se održati iduće nedelje predstavlja dobru šansu za Beograd da zaradi, ali i da se predstavi kao dobra turistička destinacija, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

On je rekao da se očekuje da će u glavnom gradu Srbije ostati oko milion evra nakon tog dogadaja. Popović je rekao da je Ekonomski samit Kine u Beogradu jedan od najznačajnijih dogadaja u Srbiji u poslednjih 30 godina.

Taj skup, kako je kazao, dobra je šansa za Beograd da dobije i nove investicije i nove turiste. On je rekao da statistika pokazuje da je Beograd i dalje veoma interesantna destinacija za mnoge turiste.

"U ovoj godini imaćemo oko milion stranih turista što je povećanje od 14 odsto, a u tom procentu je i povećanje broja ostvarenih noćenja u gradu. Gosti koji jednom dodu u Beograd, oni se uvek u njega vraćaju", naveo je Popović.On je dodao i da će mediji koji će izveštavati tih dana iz Beograda svakako doprineti promociji Beograda i Srbije.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track