OKONČANA DRAMA NA KARABURMI: Pukla cev za gas, evakuisani stanari vratili se u zgradu

Otklonjena opasnost

OKONČANA DRAMA NA KARABURMI: Pukla cev za gas, evakuisani stanari vratili se u zgradu

Beograd -
Prilikom izvođenja radova na zameni elektro-mreže došlo je do oštećenja gasovodne cevi

BEOGRAD - Stanari zgrade u Ulici Marijane Gregoran na Karaburbi koji su bili evakuisani zbog oštećenja gasovodne cevi vraćaju se u stanove, rečeno u MUP-u. Kako je rečeno, tom prilikom nije bilo povređenih.

Iz MUP-a su naveli da je sada sve pod kontrolom i da su građani počeli da se vraćaju u stanove oko 15.30 sati.

Podestimo stanari zgrade u Ulici Marijane Greogoran kod Stare okretnice na Karaburmi nešto pre 14 časova hitno su evakuisani zbog pucanja cevi za gas.

Očevici kažu da nisu ništa ni slutili da se dešava dok nisu ugledali policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce kako pod sirenama i rotacionim svetlima jure Karaburmom, koji su se za nekoliko minuta stvorili ispred zgrade.

Kako saznajemo, prilikom izvođenja radova na zameni elektro-mreže oko 13.30 sati došlo je do oštećenja gasovodne cevi.

Kad su došli na mesto akcidenta odakle je gas cureo iz probijene cevi, specijalizovane ekipe su izmerile koncentraciju gasa u vazduhu i utvrdili visok pocenat gasa u vazduhu koji je opasan po zdravlje ljudi. Tada je naređena evakuacija zgrade preventivno zbog bezbednosti.

Specijalizovane ekipe su posle evakuacije zatvorile ventil na gasovodu.

Srbijagas: Sanirali smo oštećenje

JP "Srbijagas" obavestilo je potrošače u beogradskoj opštini Palilula da je danas oko 13.30 časova, prilikom radova koje je izvodilo treće lice, došlo do oštećenja distributivnog gasovoda niskog pritiska u ulici Marijane Gregoran na Karaburmi.

Ekipe JP „Srbijagas“ odmah su izašle na teren i sanirale oštećenje. Pomenuto oštećenje nije prouzrokovalo prekid u isporuci gasa.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja