DRŽAVA NEMOĆNA PRED DIVLJIM TAKSISTIMA: Sa 182 prekršajne prijave i dalje taksiraju
Foto: Reuters

Niko da im stane na put

DRŽAVA NEMOĆNA PRED DIVLJIM TAKSISTIMA: Sa 182 prekršajne prijave i dalje taksiraju

Beograd -
Po podacima Komunalne policje samo petorica od oko 70 divljih taksista za samo tri godine dobili su 182 prekršajne prijave zbog divljeg taksiranja, a tu nisu uračunata fizička razračunavanja sa Komunalnom policijom

BEOGRAD - Nelegalni taksisti na aerodromu terorišu kolege, putnike i Komunalnu policiju. Po podacima Komunalne policije samo petorica " najbahatijih" od oko 70 divljih taksista, u toku 2013, 2014 i 2015. godine dobili su neverovatne 182 prijave prekršajnom sudu u Beogradu za nepoštovanje pravila za prijem putnika i parkiranja na aerodromu " Nikola Tesla".

U statistiku nisu uključena fizička razračunavanja sa Komunalnom policijom. Kako je moguće da policija i sudstvo ne mogu da pronađu način i kazne nasilnike?

" Tajna se krije u prevarama sa fiktvnim adresama stanovanja koje divlji taksisti imaju u ličnim dokumentima. Kada komunalna policija napiše prekršajni nalog sud poziv upućuje na adresu navedenu u ličnoj karti, a s obzirom na to da okrivljeni ne živi na toj adresi, poziv se pošiljaocu vraća jednom, drugi, treći put... da bi se na kraju od toga odustalo. Tek u retkim situacijama MUP je spreman da oglasi potragu za licem po prekršajnoj prijavi.

- Ne mogu da ih nađu, a oni se i ne kriju: po ceo dan su na aerodromu, rade bez ikakvih smetnji, smeju nam se u lice. Svega ovoga ne bi bilo da svako, i MUP i tužilaštvo i sud, radi svoj posao. Umesto toga komunalne policija ostaje jednina koja vrši pritisak i pokušava da sprovodi zakon, a onda je stalno na " nišanu" i dobija pretnje, psovke i fizičke napade, kaže dobro obavešeni izvor iz Komunalne policije, koji ovu taktiku " divljaka" naziva -iznurivanje protivnika.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja