EVAKUISAN MEDICINSKI: Izlilo se 3 litra hlorovodonične kiseline, 50 studenata van zgrade
Foto: Nebojša Mandić

Zgradom se širio neprijatni miris

EVAKUISAN MEDICINSKI: Izlilo se 3 litra hlorovodonične kiseline, 50 studenata van zgrade

Beograd -
Toksikolozi Gradskog zavoda za javno zdravlje su utvrdili da se radi o 37 procentnoj hlorovodičnoj kiselini zbog koje su studenti morali da napuste kabinet

BEOGRAD - Na Medicinskom fakutetu danas se razlilo oko tri litra hlorovodonične kiseline zbog čega je došlo do evakuacije pedestak studenata, a u incidentu nije bilo povređenih.

Nadležni iz Gradske uprave za vanredne situacije su brzo reagovali i neutralisali razlivenu tečnost koja je širila neprijatan miris tako da je situacija na fakultueta brzo normalizovana.

Na tom fakultetu bili su i toksikolozi Gradskog zavoda za javno zdravlje koji su utvrdili da se radi o 37- procentnoj hlorovodičnoj kiselini i da niko od studenata nije pretprepo posledice

.Načelnik beogradske Uprave za vanredne situacije Rade Milošević rekao je da je bilo evakuisano pedesetak studenata sa drugog sprata zgrade i da je situacija brzo normalizovana.

On je objasnio da su pripadnici vatrogasno spisličkih jedinica odmah, u pomoć specijalnog aparata neutralisali tečnost, a da je potom i zahvaljujći provetravanju situacija normalizovana.

"Nema povređenih, a ekotoksikološke jedinice Gradskog zavoda za javno zdravlje su utvrdile o čemu se radi", rekao je Milošević.

U Dekanatu Medicinskog fakulteta rekli su da je sve brzo i na najbolji način završeno.Do razlivanja hlorovodonične kiseline došlo je u Kabinetu za patološku fiziologiju, a tokom intervenciji bilo je angažonano sedam vatrogasnih vozila sa 22 pripadnika vatrogasno spasilačkih jedinica.

Podsetimo incident je kako je prvo javljeno bilo dogodio u laboratoriji Odeljenja za patologiju, na drugom spratu Medicinskog fakulteta, kada se prema prvim informacijama izlilo između 3 i 5 litara nepoznate tečnosti iz jednog kanistera zbog čega je preventivno evakuisan taj deo ove univerzitetske ustanove u centru Beograda.

Zaposleni su odmah zvali policiju i vatrogasce a drugi sprat fakulteta preventivno je ispražnjen dok službe ne utvrde da li postoji i kolika je eventualna opasnost po ljude i okolinu.

( EPK/RTV PINK/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track