Folić: Cvetni trg završavamo 10. oktobra
Foto: Beoinfo

Rekonstrukcija

Folić: Cvetni trg završavamo 10. oktobra

Beograd -
Kada se sve završi, dobićemo trg koji će imati otvorene bašte, koji će biti bolji i korisniji za građane, na kome će biti postavljeno nekoliko scena iz predstave JDP. Dobićemo jedan od najlepših trgova u gradu, rekao je gradski urbanista
1 / 3 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Radovi na rekonstrukciji Cvetnog trga biće završeni do 10. oktobra, najavio je gradski urbanista Milutin Folić i naveo da je vrednost radova oko 300.000 evra.

Folić, koji je danas obišao radove na Cvetnom trgu, rekao je da su završeni radovi "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" i "Beograd-puta" i da sledi uređenje donjeg dela ulice, dok u septembru počinju radovi u Njegoševoj ulici.Do tada će, kako je naveo, ugostitelji biti zaštićeni i neće biti pomerani, a u tih mesec dana, koliko će trajati sređivanje Njegoševe, biće oslobođeni određenih taksi i poreza.

"Kada se sve završi, dobićemo trg koji će imati otvorene bašte, koji će biti bolji i korisniji za građane, na kome će biti postavljeno nekoliko scena iz predstave JDP-a. Dobićemo jedan od najlepših trgova u gradu", rekao je Folić, a saopštila Gradska uprava.

Folić je podsetio da će i spomenik Borislavu Pekiću biti postavljen na mestu gde se spajaju Njegoševa i Ulica kralja Milana. On je naveo da je rekonstrukcija deo velikog projekta "IME - Identitet, Mobilnost, Ekologija", koji ima 20 potprojekata koji su odabrani kao projekti koji bi u najvećoj meri mogli da doprinesu podizanju identiteta, mobilnosti i ekologije u gradu.

Folić je potsetio i da su u planu uređenje Trga Slavija, Trga Republike, Terazija, trga isped Narodne skupšitine, uređenje pešačke zone oko Knez Mihailove sa Studenstkim trgom.

To će, dodao je, dovesti do pomeranja saobraćajnih terminusa i izgradnju podzemnih garaža, a paralelno sa tim radi se i na velikim infrastrukturnim projekitma, kao što je obilaznica, magistralni poluprsten, mostovi... Folić je radove obišao sa direktorom Službe za komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darkom Glavašem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track