FORMIRANA VLAST NA NOVOM BEOGRADU: Šapić ponovo predsednik opštine
Foto: Dado Đlas

Glasovima 26 odbornika, od ukupno 47 prisutnih

FORMIRANA VLAST NA NOVOM BEOGRADU: Šapić ponovo predsednik opštine

Beograd -

BEOGRAD - Na sednici Skupštine opšštine Novi Beograd danas je za predsednika Skupšštine opšštine izabran Aleksandar ŠŠapić, glasovima 26 odbornika, od ukupno 47 prisutnih.

Kako je saopšteno iz Opštine Novi Beograd, novi skupšštinski saziv broji 49 odbornika.Time je nakon izbora održžanih 24. aprila 2016. godine zvanično konstituisana Skupšština opšštine Novi Beograd.

Verifikacijom mandata i izborom predsednika Skupšštine opšštine Novi Beograd, konstituisana je skupšština u zakonski predviđenom roku, navodi se u saopštenju.

Od današnjeg dana teče zakonski rok od 30 dana, u kome je predviđeno da se formira opšštinska vlast i izaberu izvrššni organi.

Nova skupšština zakazana je za 20. jul 2016. godine.

Kako se podseća u saopštenju, na aprilskim izborima najveće poverenje građana upravo je dobila grupa građana koju predvodi Aleksandar ŠŠapić sa 21 odborničkim mestom, drugoplasirana je bila lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" sa 17 odborničkih mandata, a svoje predstavnike u ovom sazivu Skupšštine imaju i Pokret "Dosta je bilo" (5), Demokratska stranka (3) i Srpska radikalna stranka (3).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja