(FOTO) A NA KRAJU PROVODA IZNENAĐENJE: Bahatim gostima splavova pauk odneo više od 50 automobila
Foto: Jkp Paring Servis

Velika akcija Parking servisa

(FOTO) A NA KRAJU PROVODA IZNENAĐENJE: Bahatim gostima splavova pauk odneo više od 50 automobila

Beograd -
Bila je to prava paukova mreža koju nisu mogli izbeći ni najskuplji i najbrži automobili ostavljeni na zelenoj površini Ušća
1 / 4 Foto: Jkp Paring Servis

BEOGRAD - Bahatim posetiocima splavova na Ušću noćas je preseo provod kada su krenuli da sednu u svoj automobil ostavljen na zelenoj površini.

Radnici JKP "Parking servis" ovde su sa čak deset dizalica uklonili više od 50 nepropisno parkiranih vozila u još jednoj u nizu zajedničkih akcija sa komunalnom inspekcijom, komunalnom i saobraćajnom policijom i interventnom jedinicom.

Bila je to prava "paukova mreža" koju nisu mogli izbeći ni najskuplji i najbrži automobili ostavljeni na zelenoj površini Ušća.

Tako su redom kandže autodizalice kupile luksuzna vozila poput "bmv-a", "lend rovera" ili "mercedesa GLK". Tlo pod nogama gubili su i automobili sa inostranim tablama, a u JKP "Parking servis" ističu da je ovo već druga ovakva akcija na Ušću tokom jula što je već dalo rezultate.

"Pre tri nedelje uklonili smo više od 80 vozila sa zelene površine pa želimo da nastavimo sa ovom akcijom kako bismo u potpunosti iskorenili ovakvo parkiranje. Smatram da je parkiranje na zelenoj površini u potpunosti neprimereno jer se na taj način uništava trava za čije održavanje "Zelenilo" izdvaja veliki novac. Zelene površine moraju da nam ostanu uređene kako bi nam se tu igrala deca i šetali roditelji sa bebama", ističe Andrija Čupković, direktor ovog preduzeća.

Čupković je i ovom prilikom apelovao na vozače da ne parkiraju na zelenim površinama i najavio da će "Zeleni pauk" nastaviti sa vanrednim kontrolama u svim delovima grada, kao i da će kazne za taj prekršaj biti pooštrene.

Prema njegovim rečima, "Parking servis" je pozitivno uticao na svest građana, a povodom noćas uklonjenih vozila kod splavova i kafića, dodao da "namerno kršenje pravila parkiranja i uništavanje zelenih površina niko od nadležnih neće tolerisati".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track