(FOTO) KRSTARENJE SAVOM I DUNAVOM: Mali se družio sa beogradskim penzionerima
Foto: Beoinfo

Briga za najstarije sugrađane

(FOTO) KRSTARENJE SAVOM I DUNAVOM: Mali se družio sa beogradskim penzionerima

Beograd -
Mi njima mnogo dugujemo, zaslužili su da svoje penzionerske dane provedu na pravi način, rekao je gradonačelnik Beograda

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali družio se sa beogradskim penzionerima na krstarenju Savom i Dunavom i razgovarao sa njima o problemima, ali i inicijativama koje su mu predložili.

Oni su imali priliku da sinoć brodom Jahting kluba Kej” besplatno razgledaju Beograd sa reka, a neki od njih su se sa gradonačelnikom oprobali u vođenju šahovskih figura, saopšteno je iz gradske uprave.

Mali je rekao da je uvek na raspolaganju sugrađanima, ali i to da se trudi da svaki problem reši, jer je to njegov "posao, obaveza i zadovoljstvo".

"Mi njima mnogo dugujemo, zaslužili su da svoje penzionerske dane provedu na pravi način. Pokušavamo da im u 22 dnevna kluba pružimo mogućnost da se razonode, nešto nauče i tako provedu slobodno vreme," rekao je Mali.

On je dodao da će grad pokušati da do kraja godine, ako ne uspe da otvori dnevne klubove u svakoj od opština, barem da nađe prostor da bi početkom godine završili taj posao.

"Time ćemo zaokružiti veliku uslugu koju nudimo starijim sugrađanima. Ove godine smo krenuli sa školom za kompjutere, aerobikom, krstarenjem, imaju mogućnost da koriste turističke vodiče i obiđu grad. Svim programskim sadržajima namenjenim starijim osobama obuhvaćeno je više od 10.000 korisnika u Beogradu", rekao je Mali i dodao da je jedna od novina za ovu godinu bilo i krstarenje rekama za starije sugrađane, što je i mogućnost da promovišemo Beograd.

Gradonačelnik je podsetio da Grad Beograd starijim sugrađanima nudi i pomoć u kući za one koji ne mogu da brinu sami o sebi. "Od početka godine uvodimo novu mrežu linija gradskog prevoza, sa njom već sugrađani mogu da se upoznaju na sajtu Grada Beograda, a ako smo nešto propustili, promenićemo.

Slušamo sugrađane i na osnovu toga ćemo definisati politike, planove, asfaltirati ulice, sređivati fasade, parkove, igrališta za decu, raditi na privlačenju investicija. Prioritet ove gradske vlasti je pomoć onima kojima je to najpotrebnije," poručio je Mali.

Krstarenju su prisustvovali i pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović, direktor Agencije za investicije Luka Petrović i zamenik sekretara za zdravstvo Aleksandar Stefoski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track