FOTO LOMLJENJE BOŽIĆNE ČESNICE: Filip i Nemanja izvukli zlatni dukat
Foto: Stefan Jokić

Trg republike

FOTO LOMLJENJE BOŽIĆNE ČESNICE: Filip i Nemanja izvukli zlatni dukat

Beograd -
BEOGRAD - Tradicionalno lomljenje božićne česnice održano je danas na beogradskom Trgu Republike, a među mnogobrojnim građanima koji su dobili deo pogače, najsrećniji su bili Filip Tomović i Nemanja Dragićević, obojica iz Beograda, koji su izvukli zlatni dukat.
1 / 20 Foto: Stefan Jokić

Kako su rekli novinarima, njima je prvi put da prisustvuju tom događaju, koji se 25. put održava u Beogradu, i veoma su srećni što su dobili dukat preduzeća "Veselinović" iz Šapca.

Filip, koji još ide u osnovnu školu, poželeo je sebi na početku ove godine da ima sve petice u školi, dok je sredovečni Nemanja svima poželeo dobro zdravlje, ali i da "konačno progledamo malo što se tiče svega".

Ove godine Unija pekara Srbije obezbedila je dve pogače - jednu prečnika 2,5 metra, težine 180 kilograma, čijih je 2.000 jufki napravila pekara "Braća Stanković" iz Grocke, i pogaču prečnika 1,5 metara, težine 50 kilograma, koju su od 500 delova napravili članovi Esnafa Unije pekara Srbije u pekari "Trimčević".

Pored česnice, pekara "Braća Stanković" darovala je građanima 7.500 pekarskih jedinica spakovanih u 2.500 paketića, dok je Unija pekara Srbije darovala građanima 2.500 božićnih krstića.

Podršku organizaciji tog događaja pružili su Skupština grada Beograda, Sekretarijat za saobraćaj, Turistička organizacija Beograda, Patrijaršija srpske pravoslavne crkve, Policijska stanica Stari Grad i Komunalna policija grada Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja