FOTO MILJAKOVAC: Linija 505 svečano puštena u rad
Foto: Beoinfo

iNICIJATIVA GRAĐANA

FOTO MILJAKOVAC: Linija 505 svečano puštena u rad

Beograd -
Ova linija duga je 4,5 kilometara, ima 12 stajališta, od kojih četiri predstavljaju produženje u odnosu na do tada postojeće. Nova linija polaziće sa rakovičke okretnice linija 54 i 94 u Borskoj ulici
1 / 4 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Nova linija javnog gradskog prevoza 505, koja će povezivati naselja Miljakovac 1 i Miljakovac 3, danas je puštena u rad.

Uspostavljanju nove linije prethodila je inicijativa stanovnika Miljakovca, koju je podržao Dušan Rafailović, gradski sekretar za saobraćaj, a obilasku nove trase prisustvovali su Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika Beograda za komunalne sisteme, Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, Uglješa Mitrović, direktor Direkcije za javni prevoz i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić.

Nova linija 505 polaziće sa rakovičke okretnice linija 54 i 94 u Borskoj ulici.

Nakon što je zajedno sa građanima minibusom prošao celu trasu, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević istakao je da uvođenje nove linije predstavlja veliko olakšanje za stanovnike Miljakovca 3, koji su do sada od okretnice autobusa 48 morali da nastavljaju peške do svojih kuća.

– Uspostavljanje nove linije rezultat je sistemskog pristupa u kojem se, na osnovu prethodnog prebrojavanja putnika, utvrdila potreba za novim linijama gradskog prevoza. Grad se neprestano širi, i ovo je prva linija koja označava drugačiji odnos prema potrebama stanovništva, a u narednom periodu i sa novim tarifnim sistemom nastaviće se sa daljim proširenjem postojećeh linija. Ova linija duga je 4,5 kilometara, ima 12 stajališta, od kojih četiri predstavljaju produženje u odnosu na do tada postojeće, čime se izašlo u susret stanovnicima koji do sada taj put morali da prelaze peške – rekao je Borko Milosavljević.

Dušan Rafailović, gradski sekretar za saobraćaj, podsetio je da naselje Miljakovac 3 broji oko 3.000 stanovnika i da roditeljima i deci koja idu u vrtić i u školu uspostavljanje ove linije znači mnogo.

– Nakon dugo godina uspeli smo da uspostavimo ovu liniju uprkos manjku novca i ograničenim resursima. Prethodna vlast nije izlazila u susret građanima, a mi to smatramo svojim zadatkom i obavezom. Prema rasporedu, ova linija će saobraćati jednom u 40 minuta, ali na molbu sugrađana razmotrićemo i mogućnost da se interval smanji na 30 minuta, kako bi prevoz bio što efikasniji. Ova linija je tek početak, trenutno radimo novu studiju koja će definisati novu mrežu linija javnog gradskog prevoza koja će nam ukazati na druge delove grada koji nisu u dovoljnoj meri pokriveni linijama gradskog prevoza – najavio je Rafailović.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić ukazao je na veliki značaj koji su stanovnici Miljakovca 3, Miljakovačkih izvora i Sunčanog brega dobili uvođenjem linije 505. On je naglasio da je to naročito značajno za majke sa decom, koje su do sada peške morale da prelaze velike razdaljine kako bi decu odvele na vreme u vrtić i školu.

Uvođenje nove linije rezultat je dobre saradnje građana ovog dela Rakovice koji su podneli inicijativu, a koju su podržali i sproveli Grad Beograd i Opština Rakovica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track