FOTO NASELJE BRAĆE JERKOVIĆ: Otvoreno obdanište Zvončica
Foto: Beoinfo

Inicijativa opštine Voždovac

FOTO NASELJE BRAĆE JERKOVIĆ: Otvoreno obdanište Zvončica

Beograd -
Gradska opština Voždovac finansirala je adaptaciju prostora Mesne zajednice „Braće Jerković” u dečji vrtić. Osim sanacije krova objekta, urađena je izolacija, kanalizaciona i vodovodna instalacija, hidroizolacija podova i bravarski radovi
1 / 4 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić prisustvovali su danas otvaranju vrtića „Zvončica” u naselju Braće Jerković. Otvaranju vrtića prisustvovali su i članovi Gradskog veća Tanja Popović i Dragomir Petronijević, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić i direktorka Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj” Lidija Hutović.

Gradska opština Voždovac finansirala je adaptaciju prostora Mesne zajednice „Braće Jerković” u dečji vrtić. Osim sanacije krova objekta, urađena je izolacija, kanalizaciona i vodovodna instalacija, hidroizolacija podova i bravarski radovi.

Vesić je izrazio zadovoljstvo što je prostor nekadašnje mesne zajednice adaptiran i prilagođen za 50 dece.

– Na inicijativu opštine Voždovac, ovaj prostor, koji godinama ničemu nije služio, adaptirali smo u prostor za decu. Radovi u ovom objektu koštali su tri miliona dinara, što je mali trošak u odnosu na korist koju smo dobili. Ovaj objekat nije bio završen u vreme kada je sproveden konkurs za upis dece u vrtić, tako da smo dobili dodatnih 50 mesta. Naša strategija je da, osim velikih projekata izgradnje obdaništa odnosno prostora za smeštaj dece, adaptiramo puno malih prostora u saradnji sa donatorima i opštinama. Tako bismo olakšali roditeljima, jer bi deca bila smeštena u objekte u krajevima gde žive – istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u Ripnju će prostor mesne zajednice takođe biti adaptiran u mesto za smeštaj dece jer, kako je dodao, u tom delu grada ima jedno malo i neuslovno obdanište.

– Rešavamo ove probleme, tako da u narednih nekoliko godina nijedno dete ne bi trebalo da čeka na mesto u vrtiću. Zatekli smo gotovo 5.000 nedostajućih mesta u obdaništima, a sada aktivno rešavamo i taj problem. Uključili smo i privatne vrtiće u taj sistem, ali radimo to i na način da prostore koji ničemu nisu služili adaptiramo za decu – objasnio je Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić istakao je da će u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu osposobiti prostor za decu u Ripnju i Jajincima.

– Kao odgovorna opštinska vlast trudićemo se da i u narednom periodu pronalazimo prostore koji nisu bili funkcionalni i samo su trošak. Nadam se da će lista upisane dece na Voždovcu biti veća, te da će i zadovoljstvo naših građana biti veće – naglasio je Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track