FOTO STEFANOVIĆ NA ADI CIGANLIJI: Policajci su deo svog naroda, građani imajte poverenje u njihe
Foto: MUP Srbij

Akcija Policajac u zajednici

FOTO STEFANOVIĆ NA ADI CIGANLIJI: Policajci su deo svog naroda, građani imajte poverenje u njihe

Beograd -
Ministar policije Nebojša Stefanović u pratnji direktora policije Milorada Veljovića družili su se zajedno sa mladima i decom na Adi ciganliji u okviru akcije Policajac u zajednici
1 / 35 Foto: MUP Srbij

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović sa saradnicima družili su se danas sa decom i mladima, zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, na Adi Ciganliji.

Akcija "Policajac u zajednici" čiji je cilj približavanje pripadnika MUP-a i njihovog rada deci organizovana je danas na Adi ciganliji, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je tom prilikom da su policajci deo svog naroda i da građani treba da imaju poverenje u njih.

U akciji je učestvovala beogradska policija, žandarmerija i specijalna jedinica policije, a cilj je bio da se njihov rad približi mladim sugrađanima, odnosno svim građanima koji žive u Beogradu, ali i širom Srbije.

"Želimo da im pokažemo da je policija tu zbog njihove bezbednosti i sigurnosti i time promovišemo rad policije u zajednici jer nam je važno da svaki policajac zna svoje komsije, građane, kao i da oni znaju policijace, ko su ti ljudi, da su to ispravni i čestiti ljudi koji su tu da bi ih zaštitili od kriminala i korupcije", rekao je Stefanović.

On je istakao da pripadnici MUP-a, učesnici akcije imaju jedan zadatak, a to je- da zaštite živote, bezbednost i sigurnost građana.

Kako je istakao, ovakvim manfestacijama, kojih će biti još, deci će se približiti rad policije kako bi videli da pripadnici MUP-a nisu tu da ih plaše već da su deo naroda, i da bi iz tog razloga trebalo da imaju poverenje u njih.

U akciji je učestvovalo 140 dece uzrasta od 12 do 15 godina iz osnovnih škola sa teritorije opštine Čukarica.

Akcija je edukativnog karaktera, a osnovci su mogli da se upoznaju sa temom vršnjačkog nasilja, prevencije narkotika, da saznaju šta podrazumeva narušavanje javnog reda i mira i slično.

Takođe u akciji je predstavljen rad konjičke brigade, žandarmerije, vatrogasne službe...

Ministar policije je akciji na Adi ciganliji prisustvao sa ćerkom, a deca su iskoristila priliku da sa njim razgovaraju i slikaju se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track