(FOTO) VESIĆ: Sportski centar Tašmajdan dobio evropski nivo
Foto: Beoinfo

Otvaranje jesenje sezone

(FOTO) VESIĆ: Sportski centar Tašmajdan dobio evropski nivo

Beograd -
SRC „Tašmajdan ima veoma važnu ulogu za Beograd, jer je to centar koji decenijama služi za rekreaciju građana, rekao je Vesić i dodao da u zatvoreni deo SRC Tašmajdan ništa nije ulagano skoro 15 godina, a sve ovo urađeno je iz sopstvenih sredstava centra, bez kredita i budžetskih sredstava Grada
1 / 6 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas otvaranju jesenje – zimske sezone u Sportsko-rekreativnom centru „Tašmajdan” u kome su predstavljeni novi spa i velnes centar, kao i raznovrsni sadržaji i programi. Događaju su prisustvovali Milan Novović, direktor SRC „Tašmajdan”, Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, i Slavko Gak, gradski sekretar za sport i omladinu.

Goran Vesić je naglasio da je zahvaljujući direktoru Milanu Novoviću, koji je preporodio ovaj centar, tokom leta otvorene bazene posetilo oko 65.000 ljudi.

– I pored toliko velike posećenosti nije došlo ni do jednog incidenta i cela sezona je protekla bez problema. Novi spa i velnes centar izgleda tako da može da se nosi sa svim privatnim centrima. Mi očekujemo da će tokom zime kroz zatvorene bazene proći oko 200.000 ljudi, što je povećanje od 20 od 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu, i dnevno oko tri do četiri hiljade kroz druge programe koje pruža ovaj centar. Zato SRC „Tašmajdan ” ima veoma važnu ulogu za Beograd, jer je to centar koji decenijama služi za rekreaciju građana i veoma smo srećni što se renovira i dobija evropski nivo – rekao je Vesić i dodao da je posebno važno reći da u zatvoreni deo SRC „Tašmajdan” ništa nije ulagano skoro 15 godina, a sve ovo urađeno je iz sopstvenih sredstava centra, bez kredita i budžetskih sredstava Grada.

Prema njegovim rečima, rukovodstvo „Tašmajdana” je uspelo u tome jer su povećani prihodi i poboljšan kvalitet usluga. Direktor SRC „Tašmajdan” Milan Novović je naglasio da su oni tokom letnje sezone, koja je bila najbolja u poslednjoj deceniji, pokušali da građanima ponude i druge programe osim bazena.

– Iako ljudi „Tašmajdan” vezuju za bazen, to je samo jedan segment raznovrsnog sadržaja. Sadržaji koji su danas predstaljeni učestvuje sa 15 odsto u ukupnom prihodu centra. I prošle godine su upravo ovi sadržaji zabeležili rast prihoda. Zato smo se odlučili na ulaganja u ovaj deo i rezultate možete da vidite. Imali smo intervencije u zatvorenom bazenu, sređeno je podno grejanje i pločice koje su bilo poprilično oštećene. Oko 20. septembra kreće i ledena dvorana sa radom, a „Pionir” od 1. oktobra sa takmičarskom sezonom. Početkom godine očekujemo završetak rekonstrukcije stadiona i tako ćemo zaokružiti jednu kompletnu ponudu koju ima retko koji centar ne samo u zemlji nego i u Evropi – kazao je Novović.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je da je „Tašmajdan” u 2013. godini imao subvencije od 76 miliona dinara, a dugovanja su bila 123 miliona dinara.

– Subvencije su u 2014. godini bile 16 miliona dinara, dugovanja su smanjena za čitavih 70 odsto, a iz sopstvenih sredstava i bez zaduživanja napravljen je jedan svetski centar. Najveća pohvala je da ovaj centar izgleda kao da je privatni. Pokazali smo da dobrim rukovodstvom, uz punu podršku Grada, može da se napravi centar koji je konkurentan na tržištu i koji može da stoji rame uz rame sa evropskim centrima. Dobrim poslovanjem sa manje novca, u sledećoj godini više subvencija za „Tašmajdan” neće biti zato što im nisu potrebne. Oni su pokazali da mogu sami da posluju i da gradski centri mogu da budu profitabilni – rekao je Petronijević i dodao da je ovo primer kako treba da posluje jedno gradsko preduzeće.

Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak rekao je da je „Tašmajdan” od jednog ruiniranog centra za samo godinu i po dana postao centar sa kojim se Beograd danas ponosi.

– To je centar koji će niskim cenama, koje nisu puno promenjene u odnosu na prethodni period, pružiti građanima evropsku uslugu. Veliki broj programa se nudi i građani će moći da uživaju u ovom centru – istakao je Gak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track