(FOTO) VESIĆ: Svi delovi Beograda biće isto tretirani
Foto: Beoinfo

Asfaltiran krak Karađorđeve ulice u velikom borku

(FOTO) VESIĆ: Svi delovi Beograda biće isto tretirani

Beograd -
Tačnije da sve delove grada tretiramo na jednak način, kako se građani iz prigradskih naselja ne bi osećali kao građani drugog reda, što je do sada bio slučaj – naveo je Vesić

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i direktor JKP „Beograd put ” Ivan Tejić obišli su danas asfaltirani krak Karađorđeve ulice u Velikom Borku u opštini Barajevo, kojim su građani ovog dela grada prvi put dobili asfalt do svojih kuća.

Vesić je izrazio zadovoljstvo što još jedna ulica u Barajevu dobila asfalt i najavio da za Barajevo dolaze bolji dani.

–Grad Beograd je ove godine dosta uložio u obnovu infrastrukture u Barajevu, što je u skladu sa našom politikom da se više ulaže u prigradska naselja, jer su ona do sada bila zapostavljena. Tačnije da sve delove grada tretiramo na jednak način, kako se građani iz prigradskih naselja ne bi osećali kao građani drugog reda, što je do sada bio slučaj – naveo je Vesić.

On je podsetio da opština Barajevo, koja je udaljena 25 kilometara od centra, ima probleme, zbog čega Grad Beograd pokušava da sa novim rukovodstvom opštine pokrene infrastrukturne projekte, ali i privredne i turističke potencijale ove opštine.

Vesić je dodao da je Grad Beograd preko SIEPA-e, državne Agencije za privlačenje stranih investicija, prvi put predstavio svoje potencijale i, pre svega, s naglaskom na prigaradske opštine kao što su Sopot, Mladenovac, Lazaraevac, Obrenovac i Barajevo.

– Cilj nam je stanovnici Barajeva imaju posao, kako bi ostali ovde i kako bi ova opština konačno počela da se razvija. Nadam se da za Barajevo dolaze bolji dani, kao i da će Grad Beograda već u narednoj godini pokrenuti niz projeata, kako bi se njeni meštani osećali kao građani Beograda – zaključio je gradski menadžer.Rafailović je precizirao da je asfaltirana ulica u dužini od 210 metara, čija vrednost radova prelazi više od tri miliona dinara.

–Zadovoljstvo je što je sada građani ovog dela prestonice mogu da izađu iz svojih dvorišta na asfaltiranu ulicu. Ovom akcijom pokazujemo da građani Barajeva nisu građani drugog reda, i da na isti način tretiramo građane Savskog venca, Vračara i svh ostalih beogradskih opština. Najbolji dokaz je da je Grad opredelio za opštinu Brajevo više od 50 miliona dinara za saobraćajnu infrastrukturu u 2015. godini – ukazao je Rafailović.

Narodni poslanik iz opštine Barajevo Vladimir Petković zahvalio se gradskoj vlasti na rešavanju nagomilanih problema u toj opštini , pre svega na putnoj infrastrukturi.

–Posle mnogo godina osećamo da nismo građani drugog reda i nadamo se da će ovaj dobar trend rešavanja problema nastaviti i u narednim godinama – istakao je Petković.

Verica Todić, pored čije kuće prolazi novi asfalt se zahvalila Gradu Beogradu i gradskom menadžeru Goranu Vesiću na ispunjenom obećanju iz avgusta ove godine. Ona je istakla da članovima porodice Todić posebno znači novi put, s obzirom da imaju farmu krava iz koje na mesečnom nivou plasiraju više 1.300 kilograma sira na Vidikovačku pijacu.

Gradski čelnici su potom posetili farmu krava porodice Todić kao iParohijski dom u Barajevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track