(FOTO) VULIN SE DRUŽIO SA KLINCIMA: Deca iz Hrvatske obišla Avalski toranj
Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Obilazak Beograda

(FOTO) VULIN SE DRUŽIO SA KLINCIMA: Deca iz Hrvatske obišla Avalski toranj

Beograd -
Ministar je okupljenoj deci poručio da će se Srbija uvek boriti za njihova prava i da će biti ponosna na svu srpsku decu, rođenu bilo gde u svetu
1 / 8 Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

BEOGRAD - Grupa od oko pedesetoro srpske dece iz Republike Hrvatske obišla je danas Avalski toranj u okviru dvodnevne posete Beogradu u organizaciji Mitropolije zagrebačko-ljubljanske i Grada Beograda.

U okviru posete, sa decom su se družili članica Gradskog veća Grada Beograda Tanja Popović i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin.

"Skupština grada pokrenula je ovaj pilot-projekat zajedno sa republičkim istitucijama, uz podršku premijera. Pre mesec dana primili smo decu sa Kosova. Sledeće godine stotinu dece posetiće Beograd na sedam dana, gde će obići ne samo Beograd već i celu Srbiju", najavila je Tanja Popović.

Vulin je okupljenoj deci poručio da će se Srbija uvek boriti za njihova prava i da će biti ponosna na svu srpsku decu, rođenu bilo gde u svetu.

Ova dvodnevna poseta obuhvatiće i obilazak trofejne sale u staroj zgradi Generalštaba, gde će im domaćin biti ministar odbrane Bratislav Gašić.

Pored toga, mališani će se družiti i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, sa kojim će krstariti beogradskim rekama, a posetiće i Beogradski zoološki vrt, Muzej automobila, Dečji kulturni centar, gde će samo za njih biti pripremljena predstava.

Pored toga posetiće Skupštinu Beograda, Narodnu skupštinu Republike Srbije, Hram Svetog Save i na taj način provesti dva divna dana u Beogradu koja će im približiti naš grad i pojačati njihovu vezu sa matičnom državom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track