FOTO ZA LEPŠI I ČISTIJI BEOGRAD: Vesić i Stefanović u akciji čišćenja na Bežaniji
Foto: Beoinfo

Ullica Peđe Milosavljevića

FOTO ZA LEPŠI I ČISTIJI BEOGRAD: Vesić i Stefanović u akciji čišćenja na Bežaniji

Beograd -
U akciji prolećnog čišćenja grada do danas su očišćene 73 lokacije, sa kojih je uklonjenjeno 15.500 kubnih metara smeća. Očišćeno je 100.000 kvadratnih metara podzemnih prolaza i uklonjeno je grafita sa površine od 6.700 kvadratnih metara, kao i oko 8,5 tona starih plakata, precizirao je Vesić
1 / 11 Foto: MUP Srbije

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić i ministar unutrašnjih poslova Nebojoša Stefanović učestvovali su danas u akciji čišćenja zapuštenog parking prostora na Bežanijskoj kosi, kojoj su se priključili članovi Gradskog veća, sekretari, direktori javnih preduzeća i brojni građani.

– U akciji prolećnog čišćenja grada do danas su očišćene 73 lokacije, sa kojih je uklonjenjeno 15.500 kubnih metara smeća. Očišćeno je 100.000 kvadratnih metara podzemnih prolaza i uklonjeno je grafita sa površine od 6.700 kvadratnih metara, kao i oko 8,5 tona starih plakata – precizirao je Vesić u Ulici Peđe Milosavljevića 56.

On je podsetio da je april mesec koji je posvećen čišćenju prestonice, i najavio da će akcija u buduće biti tradicionalna.

– Bitno je da u akciji čišćenja ne učestvuju samo gradske službe i preduzeća već i veliki broj građana. Do danas se priključilo akciji oko 1.300 volontera, veliki broj poznatih ličnosti, kao i državni funkcioneri, poput ministra Stefanovića jer na taj način šaljemo poruku da je ovo naš grad koji treba da uredimo – naveo je Vesić i ukazao da ne postoji komunalna služba koja može da uredi grad ako ga građani sami ne čuvaju.

Akcija čišćenja, prema njegovim rečima, završava se u aprilu, dok će u maju akcija biti preusmerena na stambene objekte, njihovo uređenje, ali i sređivanje fasada.

– Ovih dana su stručne ekipe pregledale blizu 14.000 fasada u Beogaradu. Utvrđeno je da je oko 1.500 fasada problematično, koje će biti sanirane, dok je 670 fasada do sada sređeno. Pokušavamo da uredimo stvari koje nisu rađene više decenija u prestonici. Zbog toga nam je važno da svi u tome učestvujemo, jer Beograd može da bude lepši samo ako ga čuvaju svi Beograđani – zaključio je Vesić.

Ministar Stefanović je rekao da kao građanin Novog Beograda daje veliku podršku za akciju čišćenja naše prestonice.

– Ovo je jedna od beogradskih opština u kojoj se godinama nije vodilo računa o zaštiti životne sredine. Mi kao građani treba, takođe da povedemo računa o sredini u kojoj živimo i gde se naša deca igraju, zbog čega pozivam sve da se priključe nekoj od sledećih akcija u njihovom komšiluku – istakao je Stefanović i dodao da će pripadnici MUP-a u narednim danima pomoći akciju čišćenja i sami sređivati prostor oko svojih policijskih stanica.

Akciji čišćenja prisustvovali su šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u gradskom parlamentu Aleksandar Jovičić, pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević, zamenica predsednika skupštine grada Beograda Andrea Radulović, sekretarka gradskog parlamenta Sonja Podunavac i članovi Gradskog veća Grada Beograda Tanja Popović, Aleksandar Marković i Dragomir Petronijević.

Takođe akciji čišćenja su se pridružili gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić, direktor Gradskog zelenila Slobodan Stanojević, direktor Gradske čistoće Miroslav Bogdanović i direktor JKP Vodovod i kanalizacija Svetozar Veselinović, kao i brojni volonteri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track