GODIŠNJICA SMRTI:  Položeni venci na spomenik Gavrilu Principu
Foto: Beoinfo

GODIŠNJICA SMRTI: Položeni venci na spomenik Gavrilu Principu

Beograd -

BEOGRAD - Član Gradskog veća Stevo Tatalović položio je danas venac na spomenik Gavrilu Principu u istoimenom parku povodom obeležavanja godišnjice njegove smrti.

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, Tatalović je tom prilikom rekao da je Princip bio ličnost koja zaslužuje svaku pažnju.

Prema njegovim rečima, mladi srpski revolucionar je morao da pokaže da teror Austougarske mora da se zaustavi.Spomenik Gavrilu Principu postavljen je u junu 2015. godine, a bronzana skulptura poklon je Republike Srpske.

Skulptura se nalazi u parku na uglu Nemanjine i Balkanske ulice, koji je odnedavno na sednici Skupštine grada dobio naziv Park Gavrila Principa.

Vence su položili i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane, Udruženja Srpski ratni veterani Kikinde, Udruženja logoraša potomaka - Jasenovac, Saveza potomaka ratnika 1912/1920, Saveza rezervnih vojnih starešina i Udruženja porodica palih boraca ratova od 1990. godine, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track