GRAD BEOGRAD: Još 60 ličnih pratilaca za decu
Foto: AP/Ilustracija

Uslugu će koristiti ukupno 310 dece i mladih

GRAD BEOGRAD: Još 60 ličnih pratilaca za decu

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da su se stekli uslovi za uključivanje još 60 dece sa smetnjama u razvoju za korišćenje usluge lični pratilac deteta. Tako će, ubuduće, pomenutu uslugu koristiti ukupno 310 dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

On je podsetio da Grad Beograd, od septembra 2015, preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu, u kontinuitetu obezbeđuje uslugu lični pratilac deteta za 250 dece sa smetnjama u razvoju na teritoriji grada Beograda.

- Ova usluga je uspostavljena pre dve godine, u početku za 44 dece, a grad je u proteklom periodu intenzivno radio na konstantnom uključivanju novih korisnika, kako bi se odgovorilo na potrebe dece i njihovih porodica. Zadovoljstvo mi je što smo uspeli da broj povećamo na ukupno 310 dece koja ispunjavaju sve propisane kriterijume za korišćenje ove usluge. Trudićemo se da broj ličnih pratilaca povećavamo i ubuduće – istakao je gradonačelnik.

On je naglasio da će Grad Beograd i ubuduće raditi na tome da se broj ličnih pratilaca poveća, kako bi sva deca kojima je pomoć potrebna dobila adekvatnu i profesionalnu negu.

- S obzirom na to da je usluga lični pratilac deteta namenjena deci sa smetnjama u razvoju koja su uključena u vaspitno-obrazovnu ustanovu, a kojima je potrebna podrška u svakodnevnom funkcionisanju, na ovaj način grad pruža značajnu podršku porodicama dece sa smetnjama u razvoju, što je već dobilo svoju nespornu potvrdu u praksi - ocenio je Mali i dodao da se angažovanjem ličnih pratilaca, pored unapređenja sistema socijalne zaštite u Beogradu, doprinosi i zapošljavanju na teritoriji grada.

Uslugu lični pratilac dece, prema zaključenom ugovoru sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, pruža Humanitarna organizacija „Dečje srce” iz Beograda. Zainteresovana lica za obavljanje poslova ličnog pratioca deteta mogu da se obrate organizaciji „Dečje srce”, koja će izvršiti njihov krajnji odabir, shodno propisanim standardima za pružanje ove usluge.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track