GRAD BEOGRAD OSUDIO KAMENOVANJE AUTOBUSA: Napad je nedopustiv i veliki izdatak za GSP
Foto: Čitalac Kurira

Šteta će biti sanirana

GRAD BEOGRAD OSUDIO KAMENOVANJE AUTOBUSA: Napad je nedopustiv i veliki izdatak za GSP

Beograd -
Posle velikih napora Grada Beograda i Vlade Srbije da Beograđani što jeftinije plaćaju prvoz i da se smanji cena karata za penzionere, ovo je veliki izdatak za GSP koji je u veoma teškoj finansijskoj situaciji

BEOGRAD - Grad Beograd oštro osuđuje tri vandalska napada na vozila gradskog saobraćaja koja su se sinoć dogodila, prilikom čega je maloletna osoba zadobila lakše povrede po licu i rukama.

Posle velikih napora Grada Beograda i Vlade Srbije da Beograđani što jeftinije plaćaju prvoz i da se smanji cena karata za penzionere, ovo je veliki izdatak za GSP koji je u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Naime, u Železniku na okretnici autobusa više NN lica su kamenovala i oštetila autobus na liniji 55. Polomljena su stakla na dvoja vrata, kao i far. Na liniji 511 takođe nepoznata lica su razbila dva stakla i tom prilikom povredila maloletnu putnicu S.I., koja je zadobila lakše povrede po licu i rukama i nakon napada prevezena u Urgentni centar. U Makišu na liniji 54 je razbijeno bočno staklo, a na sreću tom prilikom nije bilo povređenih. Usled tri vandalska napada kamenjem na vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” pričinjena je velika materijalna šteta autobusima na linijama 54, 55 i 511.

Prema podacima Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” u poslednjih pet godina dogodilo se više od 650 napada na vozila i više od 250 napada na vozače. Gradsko saobraćajno preduzeće će u roku od 48 sati sanirati štetu na vozilima.

Ovi vandalski napadi su nedopustivi i za svaku osudu, jer vozila GSP-a pripadaju svim građanima grada Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track