GRAD BEOGRAD ULIČNIM PRODAVCIMA: Užbenici da se prodaju na predviđenim lokacijama
Foto: Stefan Jokić

Apel gradskih vlasti

GRAD BEOGRAD ULIČNIM PRODAVCIMA: Užbenici da se prodaju na predviđenim lokacijama

Beograd -

BEOGRAD - Grad Beograd pozvao je danas ulične prodavce udžbenika da svoju delatnost obavljaju na prostorima koji su za to namenjeni, a ne u Kosovskoj ulici gde svakodnevno izazivaju komunalni nered.

Za legalnu prodaju udžbenika, Grad Beograd i gradske opštine uredile su lokacije na Trgu Nikole Pašića, kod TC „Ušće” i u Požeškoj ulici, na kojima se nalaze štandovi, događaji su prijavljeni u skladu sa zakonskim propisima, a nadležne opštinske uprave su izdale potrebne saglasnosti, izjavio je direktor Beokom servisa Darko Glavaš.

RACIJA INSPEKCIJE I KOMUNALACA U KOSOVSKOJ ULICI: Zaplenjeno 1.227 polovnih udžbenika

"Po potrebi sugrađana planirane su još neke lokacije koje će u narednom periodu biti opremljene za legalnu prodaju udžbenika", naveo je Glavaš ukazujući da je sve to urađeno zbog problema koji se svakodnevno javljaju na prostoru Kosovske ulice.

U toj ulici su, kako je naveo, čak ugrožni i životi ljudi koji obilaze oko parkiranih vozila iz kojih se na krajnje neprimeren način prodaju polovni udžbenici.

"To želimo da izbegnemo. U toj ulici se stvara i komunalni nered, na šta nam svakodnevno ukazuju sugrađani. Stanari se svakodnevno žale Beokom servisu i nadležnim opštinskim upravama, kao i Komunalnoj policiji", naveo je Glavaš.

U Kosovskoj je gotovo polovina parking mesta koja su namenjena stanarima zauzeta - objasnio je Glavaš i pozvao nelegalne prodavce udžbenika da se jave nadležnim opštinskim upravama i da pređu na neke od lokacija koje su prilagođene toj nameni.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track