GRADSKA UPRAVA: Sava centar danas dobija struju
Foto: Thinkstock

Postignut dogovor

GRADSKA UPRAVA: Sava centar danas dobija struju

Beograd -
Sava centar i EPS Snabdevanje potpisaće Protokol kojim će se regulisati otplata duga za struju

BEOGRAD -"Sava centar" će danas dobiti struju na osnovu dogovora koji je postignut između Grada Beograda i PD "EPS Snabdevanje”, koji je deo sistema Elektroprivrede Srbije, a uz posredovanje Ministarstva rudarstva i energetike, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Sava centar" i "EPS Snabdevanje" potpisaće Protokol kojim će se regulisati otplata duga za struju.

"Rukovodstvo Grada Beograda želi da istakne da je do problema sa servisiranjem obaveza došlo jer je "Sava centar" građen u vreme kada se nije vodilo računa o energetskoj efikasnosti, tako da je utrošak električne energije veoma veliki", dodaje se u saopštenju.

Beogradu je potreban moderan kongresni centar ali javnost treba da zna da svi gradovi koji imaju ovakve centre subvencionišu njihove troškove, navode iz gradske uprave.

Pored toga, za rekonstrukciju „Sava centra” i novu opremu potrebno je ulaganje između 10 i 20 miliona evra, kako bi taj objekat dostigao tražene standarde.

"Zato će Grad kao osnivač morati da u narednom periodu donese stratešku odluku kakav mu je kongresni centar potreban, da li će da subvencioniše njegovo funkcionisanje ili će se tražiti strateški partner.

Ovakva situacija, kakva je sada, na duži rok je potpuno neodrživa", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track