GROCKA: Završena obuka savladavanja srpskog znakovnog jezika
Foto: Beoinfo

Dan inkluzije gluvih i nagluvih

GROCKA: Završena obuka savladavanja srpskog znakovnog jezika

Beograd -
Predsednik opštine Stefan Dilberović je rekao da će opština nastaviti da pomaže i podržava osobe sa invaliditetom kako bi se što lakše uključile u svakodnevicu

GROCKA - Opština Grocka je, u saradnji sa predškolskom ustanovom, osnovnim i srednjim školama, muzičkom školom, crkvom, javnim institucijama, zaposlenima u Opštinskoj upravi i zainteresovanim pojedincima, a pod rukovodstvom koordinatora Interresorne komisije Ivanom Kostom i preduzećem „Talking hands”, organizovala osnovnu obuku srpskog znakovnog jezika za sve navedene strukture ove lokalne zajednice.

Povodom završetka obuke, u velikoj sali opštine održan je Dan inkluzije gluvih i nagluvih Beograda i Grocke.Na samom početku programa svim prisutnima obratio se predsednik opštine Stefan Dilberović koji je, pozdravljajući ih, napomenuo da će opština nastaviti da pomaže i podržava osobe sa invaliditetom kako bi se što lakše uključili u svakodnevicu.

- Smatram da je jako važno pružiti podršku i pokazati angažovanje, ali motivisati i druge ljude i institucije da se uključe u ovaj program - rekao je predsednik opštine Grocka. Prisutnima su se obratili i član Opštinskog veća zadužen za prosvetu i kulturu Živadin Mitrić, koordinator Interresorne komisije Ivan Kosta i tumač srpskog znakovnog jezik i predavač na obuci „Da se razumemo” Marina Đukić.

Događaj je uveličala etno-grupa Osnovne škole „Sveti Sava” iz Vrčina i hor Osnovne muzičke škole iz Grocke. U toku programa prisutni su mogli da uživaju i u numeri „Švedska svita”, koju je na harmonici izveo Nikola Lazarević, učenik šestog razreda harmonike Osnovne muzičke škole iz Grocke. Predstavnicima institucija sa opštine Grocka, koji su podržali ovu akciju, i učesnicima obuke „Da se razumemo” uručene su zahvalnice.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track