GSP SE IZVINIO PUTNICIMA: U incidentu na liniji 107 povređena i deca
Foto: Nebojša Mandić

Neprimereno reagovanje vozača i policije

GSP SE IZVINIO PUTNICIMA: U incidentu na liniji 107 povređena i deca

Beograd -
Iz tog preduzeća ističu da im je veoma žao zbog povreda dece i dodaju da se Preduzeću javio samo jedan roditelj koji se interesovao za nadoknadu štete po osnovu osiguranja putnika

BEOGRAD - GSP "Beograd" izrazio je danas žaljenje i izvinio se svim putnicima, a naročito roditeljima i deci, zbog incidenta i neprimerenog reagovanja vozača i policije na uviđaju, vezano za saobraćajnu nezgodu na liniji 107 koja se dogodila 2. novembra, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Kako je navedeno, prevashodno je obaveza policije da proceni situaciju, eventualne povrede i pozove hitnu pomoć ukoliko je potrebno, ali to ne opravdava propuste u radu voznog osoblja gradskog prevoznika, odnosno, ako se ustanovi da je vozač napravio prekršaj, pored krivičnog gonjenja, biće sankcionisan i u skladu sa pravnim aktima JKP GSP "Beograd".

Iz tog preduzeća ističu da im je veoma žao zbog povreda dece i dodaju da se Preduzeću javio samo jedan roditelj koji se interesovao za nadoknadu štete po osnovu osiguranja putnika. Upravo zbog zaštite i preventivnog delovanja, odnosno stalnog povećanja nivoa bezbednosti prevoza svih putnika, a naročito dece, GSP u kontinuitetu vrši obuke svojih vozača.

Pored toga, u istom cilju, u 2016. godini planirana je i nabavka deset do dvanaest midi buseva sa tridesetak sedišta opremljenih pojasevima specijalno za školski prevoz.

Inicijativu za uspostavljanje posebnog školskog prevoza treba da pokrene škola prema potrebama đaka, tako što se obraća opštini na čijoj teritoriji se nalazi, a GSP stoji na raspolaganju lokalnim samoupravama za ugovaranje novih školskih linija u cilju što kvalitetnijeg prevoza beogradskih đaka, zaključuje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track