GUŽVA U NEMANJINOJ: Protest taksista ispred Ustavnog suda
Foto: Profimedia

Traže pravo na rad

GUŽVA U NEMANJINOJ: Protest taksista ispred Ustavnog suda

Beograd -
Predstavnik taksista Aleksandar Milošević tvrdi da su taksisti uradili neophodnu prekvalifikaciju i položili ispite u organizaciji Skupštine grada, ali da od nadležnog Sakretarijata za saobraćaj nisu dobili saglasnost za obavljanje delatnosti uz obrazloženje da je broj limitiran

BEOGRAD - Grupa beogradskih taksista protestovala je danas ispred zgrade Ustavnog suda jer im je, kako tvrde, iako ispunjavaju sve uslove za dobijanje dozvole za rad, to pravo uskraćeno.

Predstavnik taksista Aleksandar Milošević tvrdi da su taksisti uradili neophodnu prekvalifikaciju i položili ispite u organizaciji Skupštine grada, ali da od nadležnog Sakretarijata za saobraćaj nisu dobili saglasnost za obavljanje delatnosti uz obrazloženje da je broj limitiran.

Prema njegovim rečima, inicijativu za ocenu ustavnosti Odluke o ograničenju broja taksi vozila u Beogradu podneli su 2013. godine, ali je Ustavni sud još nije razmotrio. "Početkom godine dobili smo obaveštenje od predsednice suda da će naša inicijativa biti rešena do 31. marta, ali se to nije desilo", rekao je Milošević.

Taksista Aleksandar Milić rekao je da su nezadovoljni taksisti ponudili alternativo rešenje Ustavnom sudu za dobijanje privremene dozvole za rad, dok Sud ne donese konačnu odluku.

"Mi bi sa tom privremenom merom rešili egzitencijalne probleme jer nam je uskraćeno, ne samo pravo na rad, već nam je na neki način ugroženo i pravo na život u gradu u kome smo rođeni s obzirom da grad očigledno nije sposoban da reši naš problem", rekao je Milić. Predstavnici taksista tvrde da su pokušali da razgovaraju sa nadležnima u Ustavnom sudu, ali da niko nije želeo da ih sasluša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja