HUMANOST NA DELU: Komunalni policajci i vozači GSP dali krv bolesnom sugrađaninu
Foto: Beoinfo

pozvali ostale građane da im se pridruže

HUMANOST NA DELU: Komunalni policajci i vozači GSP dali krv bolesnom sugrađaninu

Beograd -
Akcija je prilika da još jednom pokažemo solidarnost sa onima kojima je pomoć potrebna, rekao je zamenik šefa područne organizacione jedinice Komunalne policije Darko Dujović i naveo da su komunalni policajci i inače redovni davaoci krvi

BEOGRAD - Zaposleni u Komunalnoj policiji i GSP "Beograd" danas su učestvovali u humanitarnoj akciji davanja krvi za pomoć sugrađaninu Bojanu Stankoviću, obolelom od leukemije, inače kolegi, vozaču.

Akcija je prilika da još jednom pokažemo solidarnost sa onima kojima je pomoć potrebna, rekao je zamenik šefa područne organizacione jedinice Komunalne policije Darko Dujović i naveo da su komunalni policajci i inače redovni davaoci krvi.

On se nada da će akcija podstaći druge sugrađane da se uključe i postanu dobrovoljni davaoci krvi.

"Solidarnost i pomoć ljudima u nevolji predstavlja jedinstvo jednog društva i čini ga čvršćim", rekao je Dujović i naveo da im se za pomoć obratio otac obolelog Bojana.

Direktor za ljudske resurse u GSP "Beograd" Dragan Ristanović istakao je da je oboleli Bojan njihov kolega i da vozi za privatnog prevoznika, ali to, kako je rekao, nije osnovni motiv za pomoć.

Iz GSP-a odazvalo se petnaestak kolega, a predsednik Udruženja davaoca krvi tog preduzeća Veselin Stanisavljević, koji je dao krv više od 100 puta, naveo je da radnici gradskog prevoznika godišnje daju više hiljada jedinica krvi i imaju dobru saradnju sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

Otac obolelog Bojana, Stojan Stanković, zahvalio je svima koji su pokazali humanost u nameri da pomognu da njegov sin prevlada tešku bolest i prvi put je i sam dao krv.

Pomoćnik direktora Instituta za transfuziju krvi Gradimir Bogdanović rekao je da se u Bojanovom slučaju radi o davanju trombocita, apelujući na građane da postanu dobrovoljni davaoci.

"Radi se o posebnom postupku izdvajanja vrlo kvalitetnih trombocita namenjenih najtežim hematološkim bolesnicima, koji bez njih ne mogu da prime odgovarajuću terapiju", rekao je Bogdanović i podsetio da Institut taj postupak radi tri decenije.

"Apelujemo na sugrađane da se odazivaju kako na ciljano davalaštvo tako i na ono nenamensko, kada možemo pomoći svakome kome je to u datom trenutku potrebno", rekao je Bogdanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track