IRENA VUJOVIĆ: Bebi-servis nastavlja sa radom, bogatiji i bebi-paketi
Foto: Beoinfo

U 2016.

IRENA VUJOVIĆ: Bebi-servis nastavlja sa radom, bogatiji i bebi-paketi

Beograd -
BEOGRAD - Pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović izjavila je danas da će "Bebi-servis" nastaviti nesmetano da radi i u 2016. godini, kao i da će bebi-paketi biti kvalitetniji i raznovrsniji.

Kako je saopštila Gradska uprava, Vujović je istakla da je gradska vlast veoma zadovoljna 2015. i da će 2016. godine raditi još više i odgovornije i menjati Beograd nabolje, jer rezultati govore da treba samo nastaviti trenutnim tempom.

Gostujući na Studiju B, Vujović je naglasila da će "Bebi-servis" nastaviti nesmetano da radi jer se gradonačelnik Siniša Mali lično založio da se ta usluga, na koju su roditelji navikli, ne ukida, pa će decu i dalje čuvati državne bebi-siterke.

"Posebno treba istaći saradnju donatora i Grada kada je reč o bebi-paketima koje dobija svaka novorođena beba. Ovih dana planiramo potpisivanje sporazuma sa 12 društveno odgovornih kompanija koje će donirati 20 proizvoda, pa će bebi-paket biti kvalitetniji i raznovrsniji", rekla je Vujović ističući da je to jedna od mera za poboljšanje nataliteta.

U okviru Saveta za prava deteta, dodala je, biće oformljena radna grupa koja će se zvati Rani razvoj deteta i ticati se prvih 1.000 dana života beba. Kako je dodala, u skladu sa odgovornom socijalnom politikom grad vodi posebnu brigu i o najstarijim sugrađanima, naročito o usluzi gerontodomaćica, koja se pruža na 14 opština.

"Imamo 700 gerontodomaćica cije usluge i pomoć koristi oko 3.000 najstarijih sugrađana. One po nekoliko sati dnevno pružaju svu neophodnu pomoć, a Grad tu uslugu u potpunosti finansira", rekla je Vujović.

Podsetila je i da na teritoriji grada postoje 23 kluba za stara lica, a uskoro će biti otvoren i 24. na opštini Rakovica. Govoreći o uključivanju privatnih vrtića u sistem, ona je naglasila da je Grad obezbedio sredstva u budžetu za subvencionisanje mališana u privatnim predškolskim ustanovama i sredstva se kontinuirano isplaćuju.

U investiciono održavanje vrtića, prema njenim rečima, Grad je ove godine uložio 30 miliona dinara, a sledeće će biti još više. Ona je naglasila i da se mnogo radi na unapređenju života Roma i da je Beograd veliko socijalno gradilište kada su u pitanju manjine, izbegla i raseljena lica.

"Nastavićemo da vodimo odgovornu socijalnu politiku i u narednoj godini, pogotovo kada je reč o socijalnim davanjima i nećemo dozvoliti da usled politike štednje bude uskraćeno nijedno socijalno pravo ugroženim građanima", zaključila je Vujović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja