IRENA VUJOVIĆ: Grad sukcesivno uplaćuje subvencije za privatne vrtiće
Foto: Beoinfo

Leglo 1.000 uplata

IRENA VUJOVIĆ: Grad sukcesivno uplaćuje subvencije za privatne vrtiće

Beograd -
Do sada je izdato oko 4.000 odbijenica i preko 3.000 rešenja za upis u privatne vrtiće. Sredstva su stigla na račune roditelja za oko 1.000 mališana, a svakog dana se sukcesivno radi na novim rešenjima i uplaćuju se sredstva – rekla je ona i dodala da posao nimalo nije lak

BEOGRAD - Grad Beograd je počeo sa uplatom subvencija za deo troškova boravka dece u privatnim vrtićima, čime ispunjavamo ono što smo obećali, istakla je pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović.

Ona je, gostujući na RTV Studio B, rekla da je Grad Beograd veoma zadovoljan saradnjom sa privatnim vrtićima iako je bilo malo nepoverenja roditelja da će uplate stići na vreme.

– Do sada je izdato oko 4.000 odbijenica i preko 3.000 rešenja za upis u privatne vrtiće. Sredstva su stigla na račune roditelja za oko 1.000 mališana, a svakog dana se sukcesivno radi na novim rešenjima i uplaćuju se sredstva – rekla je ona i dodala da posao nimalo nije lak, ali da se uspešno sporovodi ova odluka grada.

Prema njenim rečima, privatni vrtići stalno proširuju svoje kapacitete, a grad prati njihov rad i nadgleda uslove u kojima borave deca.

– Posetili smo nekoliko privatnih vrtića i uverili se da su uslovi rada izvanredni, kao i da je kadar koji tamo radi stručan i dobro obavlja svoj posao – rekla je Vujovićeva i naglasila da se nada da do kraja mandata ove gradske vlasti neće biti lista čekanja za upis dece u vrtiće.

Govoreći o bezbednosti dece koja borave u vrtiću „Dragan Laković” Irena Vujović je naglasila da su se mališani pre dva dana vratili u svoj vrtić i da je njihov boravak tamo sada bezbedan.

– Na zahtev gradonačelnika, onog dana kada se osetio neprijatan miris deca su odmah premeštena u druge vrtiće. Sve preporuke Instituta „Vinča” smo ispoštovali. Sve je urađeno u skladu sa nemačkim standardima, očišćena je čitava ventilacija i vazduh će se prečišćavati 24 sata – objasnila je Irena Vujović.

Povodom rekonstrukcije objekta Osnovne škole „Mića Stojković” u Dražnju, koja je izgorela 2014. godine, Irena Vujović je rekla da je Grad Beograd odnosno Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu krenuo sa rekonstrukcijom objekta tokom oktobra i planirano je da radovi budu završeni krajem januara 2016. godine.

Komentarišući situaciju sa migrantima, pomoćnica gadonačelnika je kazala da Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku, te da su angažovana sva gradska komunalna preduzeća i da su ona stalno na terenu.

– Naša komunalna preduzeća održavaju komunalni red u delu gde borave migranti. Na insistiranje gradonačelnika povećan je broj mobilnih toaleta, a postavljen je i punkt sa volonterima koji govore arapski i engleski jezik. Crveni krst Beograda i Grad Beograd su postavili štand na kome se distribuira humanitarna pomoć, a upravo je u toku i dvodnevna edukacija Centra za socijalni rad Grada Beograda gde će biti prisutni i predstavnici centara iz Kanjiže, Preševa i Bujanovca – rekla je Irena Vujoivić i dodala da je Grad Beograd na najbolji mogući način pokazao solidarnost i odgovornu socijalnu politiku.

Govoreći o brizi za stare, Irena Vujović je rekla da je pre mesec dana otvoren Klub za stare, 23. po redu u Beogradu, a prvi na teritoriji ove opštine.

– Tokom novembra otvorićemo klub za stare u opštini Rakovica, a do kraja godine na Zvezdari i time će sve opštine u Beogradu imati bar po jedan klub za naše starije sugrađane. Oni svoje kvalitetno vreme provode u ovim ustanovama i mi ćemo uraditi sve da im ulepšamo te dane. Organizovali smo i posete ustanovama kuklture Grada Beograda, krstarenje Dunavom i Savom – rekla je Vujovićeva.

Ona je naglasila da je prioritet u narednom periodu proširenje kapaciteta Prihvatilišta za odrasla i stara lica na 200 ležajeva, a do kraja mandata i izgradnja Prihvatilišta za decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track