ISPOVEST ŽRTVE BROJAČA PUTNIKA: Šta sam skrivio da me taj momak šutira!
Foto: Youtube Printscreen

Nasilje na Dorćolu

ISPOVEST ŽRTVE BROJAČA PUTNIKA: Šta sam skrivio da me taj momak šutira!

Beograd -
Čim je video da hoću da uđem u tramvaj, ustao je sa sedišta, stao na vrata i rekao: "ne možeš da uđeš". A samo sam hteo da se prevezem i nahranim mačke, pošto sam na otpadu prodao limenke - priča S. V

BEOGRAD - Želim samo da što pre sve zaboravim, kaže tiho S.V. (63), žrtva nasilnika iz tramvaja na liniji dva.Taj dečko je od mene mlađi 40 godina, ali dobro... Već sam zaboravio kako izgleda - priča S. V. (63), sugrađanin kojeg je prekjuče brutalno išutirao iz tramvaja na liniji dva brojač putnika Stefan Đikanović.

Dostojanstven, nije mnogo želeo da priča o skandalu koji je podigao Beograd na noge. Vilica mu je nekoliko puta zadrhtala dok je razgovarao, ali se sve vreme trudio da ostane pribran, da ne zaplače i ne pokaže koliko ga je zaista povredilo ponašanje Đikanovića.

Da li iz straha ili stida, tek S. V. je kratko odgovarao na naša pitanja, ali nijednog trenutka nije optužio nasilnika, niti je zamerio onima koji su nemo gledali maltretiranje. Kao da je navikao da oko sebe sreće hladne ljude, ovaj usamljeni čovek je samo kratko opisao šta se dogodilo u sredu oko 11.30 sati.

- Tri minuta smo se gurali, jak je, ali me nije povredio. Samo mi je otpala kazaljka sa sata kad me je udario nogom. Čim je video da hoću da uđem u tramvaj, ustao je sa sedišta, stao na vrata i rekao: "ne možeš da uđeš". A samo sam hteo da se prevezem i nahranim mačke, pošto sam na otpadu prodao limenke - priča S. V.

Dok posmatra šta radi desetak mačaka o kojima se stara S. V. otkriva da ima brata i sestru i da se iznenadio kada je saznao da Srbija bruji o skandalu. Rado priča o široj porodici, naročito o uspesima bratanice, ali stiče se utisak da su oni na njega zaboravili. Za ovog tihog čoveka, koji je održao lekciju o čovečnosti nasilniku iz tramvaja, mnogi su mislili da je beskućnik.

- Nisam beskućnik imam stan u kojem živim - kaže on. Priča nam da je 70-ih godina došao iz Nevesinja, da je radio fizičke poslove, ali mu je saobraćajna nesreća pre osam godina promenila život.

- Policajac me je udario kolima na tramvajskim šinama. Slomio mi je kuk. I dalje se teško krećem, dao sam mnogo para na lečenje, a suđenje i dalje traje. Nadam se da štrajk advokata neće odložiti suđenje u novembru - kaže S. V.

Stefan Đikanović je uhapšen istog dana. Na svom Fejsbuk profilu se predstavlja kao opasan momak, a okačio je i brojne snimke tuča iz celog sveta.

GSP: Tramvajdžija nije video šta se dešava

Na pitanje zašto tramvajdžija nije reagovao, u GSP kažu da "nije video šta se dešava". "Niko nije rekao "majstore, stani" ili dotrčao do njega. Vozač je pomislio da je čovek pijan i da ne može da uđe u tramvaj. Nije znao šta se desilo dok ga nismo pozvali. Ponašanje očevidaca je zabrinjavajuće i šokantno - kaže Slavica Stevanović iz GSP.

( Blic)

http://www.youtube.com/watch?v=W3NpsjI9v88

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track