IZABRAN NAJBEOGRAĐANIN: Priznanje dobio Brana Radović, legendarni atletski trener
Foto: Dado Đilas

Tradicionalna nagrada

IZABRAN NAJBEOGRAĐANIN: Priznanje dobio Brana Radović, legendarni atletski trener

Beograd -

BEOGRAD - Priznanje "Najbeograđanin" dobio je Branimir Brana Radović, legendarni atletski trener, bivši skijaški reprezentativac i inicijator i organizator mnogih velikih sportskih takmičenja.

Tradicionalnu nagradu Studija B dobio je na 47. rođendan. Rođen je 1940. godine u Beogradu, a prva asocijacija na njega, uz ime starijeg brata slavnog Duška Radovića, jeste atletika, sport za koji i danas, u osmoj deceniji, sa neverovatnim entuzijazmom - živi i radi.Trenirao je 17 državnih reprezentativaca, osvojio brojne medalje, radio i u velikoj Crvenoj zvezdi, ali najduže ostao tamo gde se najbolje oseća - u Rakovici, u "21. maju".

Pre pola veka pokrenuo je "Beli kros", sa Đokom Vješticom 1988. "Beogradski maraton", a na Adi Ciganliji organizovao trke "Ada i zdravlje", "Sećanje na Duška Radovića", "Olimpijski dan", trke uz Beogradjanku i Avalski toranj... Za hiljade mladih iz cele Srbije organizovao je i takmičenja u šahu, košarci i drugim sportovima.

Aktivan je i u književnim, pozorišnim i filmskim krugovima.Radović je nosilac Ordena rada sa srebrnim vencem, dobitnik Trofeja Medjunarodnog olimpijskog komiteta i nagrade za životno delo Sportskog saveza Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track