JAGMA: Direktorska fotelja u Zelenilu i Pijacama najtraženija!
Foto: Kurir

Stigla 271 prijava za direktore gradskih preduzeća

JAGMA: Direktorska fotelja u Zelenilu i Pijacama najtraženija!

Beograd -
Najviše prijava pristiglo je za izbor direktora JKP "Gradske pijace" 32, Zelenilo Beograd i Gradska čistoća sa 21 prijavom, Sava centar 18, a najmanje zainteresovanih je bilo za Studio B 4 prijave, JP Ada Ciganlija i Urbanistički zavod Beograda sa po pet prijava

BEOGRAD- Na javni konkurs za izbor direktora 20 javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd pristigla je 271 prijava, a razgovori sa knadidatima završavaju se danas.

Najviše prijava pristiglo je za izbor direktora JKP "Gradske pijace" (32), a slede "Zelenilo Beograd" i "Gradska čistoća" sa po 21 prijavom.

Među "poželjnijim" javnim preduzećima je i "Sava centar" s obzirom da je za prvog čoveka tog preduzeća konkurisalo 18 kandidata.

Najmanje zainteresovanih kandidata - četiri, stiglo je za direktora "Studia B", dok za JP "Ada Ciganlija" i "Urbanistički zavod Beograda" ima po pet prijava.

Član Komisije za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Isidora Ibrović rekla je da je, prilikom otvaranja prijava, u čemu su učestvovali predstavnici nadležnih organizacionih jedinica Gradske uprave i članovi Komisije, konstatovano da su sve prijave blagovremene, odnosno dostavljene u roku.

Međutim, dodala je Ibrović, 96 prijava nije ispunjavao uslove utvrđene javnim konkursom, zbog čega su odbačene kao nepotpune.Prema njenim rečima, Komisija je, u okviru izbornog postupka, tokom protekle dve nedelje razgovarala sa kandidatima za direktore javnih preduzeća i planirano je da se poslednji razgovor održi danas.

Ona je objasnila da su za svako javno preduzeće sastavljene rang liste svih kandidata koji su bodovani u izbornom postupku, a na osnovu kojih su sačinjene i Liste za imenovanje sa najviše tri najbolje rangirana kandidata.

"Liste za imenovanje se dostavljaju nadležnoj organizacionoj jedinici, radi pripreme predloga akta o imenovanju, nakon čega Gradsko veće utvrđuje predlog akta i dostavlja ga Skupštini grada na usvajanje", dodala je Ibrović.

Konačnu odluku o direktorima gradskih javnih preduzeća donosi Skupština grada Beograda, koja treba da usvoji rešenja o imenovanju.

Očekuje se da će sednica Skupštine grada, na kojoj će, između ostalog, biti reči i o toj temi, biti održana u septembru.Konkurs za direktore 20 javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd, a koji se biraju na četiri godine, raspisan je 27. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track