JAVNI KONKURS ZAVRŠEN: Do aprila izrada plana za stanicu na Novom Beogradu
Foto: Nebojsa Mandic

Direktor Direkcije za građevinsko zemljište

JAVNI KONKURS ZAVRŠEN: Do aprila izrada plana za stanicu na Novom Beogradu

Beograd -
Plan će biti usvojen krajem aprila ili početkom maja, a u ovoj fazi mi anketiramo operatere autobuskih stanica, od njih uzimamo tehničke podatke i angažovaćemo autore prvonagrađenog rada da bliže razrade konkretnu lokaciju, rekao je Branislav Popović

BEOGRAD - Javni konkurs je završen i u toku je izrada plana detaljne regulacije za Autobusku stanicu na Novom Beogradu, rekao je danas Branislav Popović, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, gostujući na TV Pink.

"Plan će biti usvojen krajem aprila ili početkom maja, a u ovoj fazi mi anketiramo operatere autobuskih stanica, od njih uzimamo tehničke podatke i angažovaćemo autore prvonagrađenog rada da bliže razrade konkretnu lokaciju", rekao je Popović.

On je najavio da će, po usvajanju plana biti raspisan konkurs za izradu glavnog projekta, kao i da je novac za tu namenu obezbeđen.

"Ako sve bude išlo planiranim tempom, tokom ove godine imaćemo glavni projekat za autobusku stanicu. Takođe, treba da počne i nastavak gradnje trase Unutrašnjeg magistralnog prstena u pravcu Tošinog bunara, i dok se ona bude završavala počeće i radovi na novoj autobuskoj stanici", rekao je Popović.

Konstatovao je da će, na ovaj način, biti rasterećen saobraćaj u gradu, jer će se, kako je rekao, stvoriti najbolja veza sa automobilskim, autobuskim svim drugim linijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja