KAMION ZA ODNOŠENJA SMEĆA: Vlada Slovenije donirala Obrenovcu vozilo od 140.000 evra
Foto: Zorana Jevtić

Najavljeno još pomoći

KAMION ZA ODNOŠENJA SMEĆA: Vlada Slovenije donirala Obrenovcu vozilo od 140.000 evra

Beograd -
Štamcar je rekla da je to prvi ugovor koji slovenčka vlada realizuje u okviru najavljene pomoći od milion evra na Donatorskoj konferenciji u junu prošle godine, za područja Srbije i BiH pogođena katastrofalnim poplavama

OBRENOVAC - Opština Obrenovac dobila je danas donaciju od slovenačke vlade vrednu 140.000 evra za rešavanje problema komunalnog otpada, koju je uručila otpravnik poslova Ambasade Slovenije u Srbiji Mateja Norčič Štamcar.

Prilikom uručivanja ključeva kamiona za odnošenje smeća i komunalnog otpada u Opštini Obrenovac, Štamcar je rekla da je to prvi ugovor koji slovenčka vlada realizuje u okviru najavljene pomoći od milion evra na Donatorskoj konferenciji u junu prošle godine, za područja Srbije i BiH pogođena katastrofalnim poplavama.

Slovenački diplomata je napomenula da njena zemlja nije zaboravila pomoć Srbije kada je njenu zemlju u februaru 2014. zahvatilo veliko nevreme i tada je uzvratila istog proleća kada su nas zadesile katastrofalne poplave i među prvima priskočila u pomoć.

Štamcar je za ovu godnu najavila realizaciju pomoći za čišćenje zaostalih mina, obnovi škola i unapređenju sistema civilne zaštite u Srbiji.

Zahvaljujući se na solidarnosti i donaciji Slovenije, predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković je podsetio da su predstavnici Civilne zaštite Slovenije među prvima priskočili u pomoć Obrenovcu, u maju 2014. sa najmoćnijim pumpama za izbacivanje vode koje su tada postojale u Evropi.

Obrenovac danas ima dobro opremljene komunalne službe i moći će da se odnošenje otpada proširiti na okolna sela, da ga građani ne bi palili i na taj način zagađivali životnu sredinu. Vlada Slovenije do sada je donirala tri kamiona za zbrinjavanje komunalnog otpada u Obrenovcu i sada ih ima ukupno 10, što je više nego optimalno za potrebe ovog grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track