KONKURS ZA DIREKTORE: Uskoro izbor čelnika Hipodroma, Beogradske tvrđave, Infostana i Stambenog
Foto: Zorana Jevtić

Odluka Skupštine grada

KONKURS ZA DIREKTORE: Uskoro izbor čelnika Hipodroma, Beogradske tvrđave, Infostana i Stambenog

Beograd -
Na prethodnom konkursu nisu izabrani direktori za navedena preduzeća zbog čega su postavljeni vršioci dužnosti, pa je potrebno sprovesti novi javni konkurs

BEOGRAD - Skupština grada Beograda donela je danas odluku o sprovođenju konkursa za izbor direktora Hipodroma, Beogradske tvrđave, Infostana i Gradskog stambenog. Postupak izbora sprovešće Komisija za imenovanje direktora javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd, a na osnovu javnog konkursa.

Inače, na prethodnom konkursu nisu izabrani direktori za navedena preduzeća zbog čega su postavljeni vršioci dužnosti, pa je potrebno sprovesti novi javni konkurs.Šef odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Beograda Balša Božović izjavio je danas da se ta stranka protivi najavljenoj privatizaciji javnih gradskih preduzeća jer smatra da će to povećati cenu njihovih usluga, ali ne i kvalitet. Božović je novinarima u Skupštini grada rekao da će se DS veoma snažno boriti protiv privatizacije javnih gradskih preduzeća koja se, kako tvrdi, ni u jednom glavnom gradu Evrope nisu pokazala uspešnim.On je istakao da se za neke "po treći put prave nova pravila, jer po partijskom ključu pojedinci ne ispunjavaju uslove koji su propisani konkursom". "On se konstatno menja ne bi li oni došli na direktorske fotelje. Smatramo da je to još jedan vid stranačkog zapošljavanja i da je veoma loša praksa koju je uvela ova gradska vlast", rekao je Božović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track