Konkursi za gradske stanove otvoreni za sve
Foto: Fonet

Skupština grada

Konkursi za gradske stanove otvoreni za sve

Beograd -
Kriterijume smo toliko jasno propisali i dali ih odbornicima na usvajanje, javnije i transparentnije od ovoga ne može, rekao je Nikodijević

BEOGRAD - Odbornici skupštine Beograda usvojili su danas odluku o raspolaganju stanovima koji su u vlasništvu grada, kojom se otvaraju mogućnosti da grad, kroz transparentne konkurse, stavi u promet stanove koji su u njegovom vlasništvu.

Kako je rekao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, grad ima velike troškove mesečno na održavanju tih stanova i usvajanjem odluke otvorene su mogućnosti za konkurisanje po jasno utvrđenim kriterijumima, na konkursima koji će biti javni.

"Kriterijume smo toliko jasno propisali i dali ih odbornicima na usvajanje, javnije i transparentnije od ovoga ne može", rekao je Nikodijević.

Odbornik DS Zoran Alimpić kritikovao je odluku, ocenjujući da će pravo da učestvuju na konkursima imati i političari, odnosno "izabrana i postavljena lica"."Izričito smo protiv toga.

Predstavnici građana, političari, izabrana i postavljena lica koja su dobila mandat od građana da rešavaju njihove probleme, a ne da rešavaju svoja stambena pitanja", rekao je Alimpić.Nikodijević je, odgovarajući na kritike Alimpića, rekao da se ne može nekome zabraniti da učestvuje na konkursu, "jer su i političari građani kao i svi drugi".

"Da, svi imaju pravo da konkurišu, pa i najbogatiji čovek, ali će na rang listi imati nula bodova i naravno da neće dobiti stan", rekao je Nikodijević.

Odbornici su na sednici, koja je završena oko 13 sati, imenovali Milenu Babić za zamenika gradskog pravobranioca, i usvojili informaciju o potrebi osnivanja drustva sa ograničenom odgovornošću "Naučno tehnološki park Beograd".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track