MALI: Beograd nikad nismo bili bliži izgradnji metroa
Foto: Zorana Jevtić

Definisane prve tri linije

MALI: Beograd nikad nismo bili bliži izgradnji metroa

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas gradilište podzemnog metroa "Viroflay" u okolini Pariza i tom prilikom istakao kako je izgradnja metroa važan razvojni projekat za Grad Beograd.

Mali je prethodno razgovarao s rukovodstvom kompanije "Ežis", koje je istaklo da se nada da će sa Gradom Beogradom sarađivati na projektu izgradnje metroa.

"Za Beograd je izgradnja metroa strateški i najvažniji projekat i nikada nismo bili bliže njegovoj realizaciji. Beograd je u proteklih godinu dana uradio veliki broj studija i analiza kako bi definisao prve tri linije metroa, a saobraćajni master plan Grada Beograda će biti završen do polovine novembra", rekao je gradonačelnik, a prenosi u saopštenju Služba za informisanje Skupštine grada.

On je dodao da onda sledi druga faza projekta izgradnje metroa, koja podrazumeva pregovore oko finansiranja."U toj fazi nas očekuju razgovori i pregovori oko finansiranja sa našim francuskim partnerima.

Ono što je važno jeste da na ovaj način ne razvijamo samo urbane delove grada već i neke druge, u zavisnosti od toga gde će ići ta linija metroa", kaže Mali.

Takođe, navodi Mali, osim što podstiče razvoj naše privrede jer će na njemu raditi srpske firme i srpski projektanti, podstiče i razvoj grada i stavlja ga rame uz rame sa evropskim i svetskim metropolama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track