Mali: Beograd spreman za ledene dane, grejanje 24 časa
Foto: Marina Lopicic

Do Božića

Mali: Beograd spreman za ledene dane, grejanje 24 časa

Beograd -
Gradonačelnik je naveo da sneg nije iznenadio gradske službe i preduzeća i da je ceo komunalni sistem u stanju pune pripravnosti

BEOGRAD - Gradonačelnik Beogada Siniša Mali izjavio je danas da je grad spreman za predstojeće ledene dane, zatražio maksimalna angažman gradskih službi i javno-komunalnih preduzeća i naložio Beogradskim elektranama 24-časovno grejanje dok traje hladan period.

"S obzirom na ledene dane koji nas očekuju dao sam nalog Beogradskim elektranama da grejanje radi 24 časa dnevno i to će tako nastaviti sve do posle Božića, odnosno dokle god traju ledeni dani, a takva je prognoza", rekao je Mali novinarima posle sednice Gradskog štaba za vanredne situacije u Skupštini grada.

Mali, koji je komandant tog štaba, kaže da sneg nije iznenadio gradske službe i preduzeća i da je ceo komunalni sistem u stanju pune pripravnosti. On je naveo da je njegova želja bila da se sastanu svi da bi se videlo kako je regovano prvog dana snega, a prisustvovali su, pred predstavnika grada, predstavnici gradskih i prigradskih opština, gradskih preduzeća, MUP-a i drugi.

"Pre više od mesec dana smo odradili sve potrebne pripreme za zimsku sezonu, remonti su završeni i nabavljeni potrebni rezervni delovi. Sneg nas nije iznenadio i kao što vidite ulice su čiste", istakao je gradonačelnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track