MALI: Beograd učestvuje na konferenciji o e-upravi
Foto: Nemanja Pančić

Talin 12-13 maja

MALI: Beograd učestvuje na konferenciji o e-upravi

Beograd -
Gradonačelnik Beograda je zamolio počasnog konzula Estonije da se za predstavnike Grada Beograda organizuju posebni bilateralni sastanci i studijske posete kako bi na licu mesta mogli da se upoznaju sa načinom na koji funkcioniše elektronska uprava u ovoj zemlji

BEOGRAD - Predstavnici grada Beograda učestvovaće na konferenciji o elektronskoj upravi koja će se održati u estonskom gradu Talin sredinom maja, saopšteno je iz gradske uprave.

Gradonačelniku Beograda Siniši Malom počasni konzul Estonije u Beogradu Petar Rakočević uručio je danas poziv predsednika Estonije Tomasa Henrika Ilvesa za učešće na konferenciji koja će biti održana u Talinu 12. i 13. maja.

Gradonačelnik Beograda je zamolio počasnog konzula Estonije da se za predstavnike Grada Beograda organizuju posebni bilateralni sastanci i studijske posete kako bi na licu mesta mogli da se upoznaju sa načinom na koji funkcioniše elektronska uprava u ovoj zemlji.

Estonija je lider u oblasti elektronske uprave, a Mali kaže da će njihova iskustva biti važna i za Grad Beograd.

"Elektronska uprava je jedan od prioriteta ove gradske administracije, a predstavnici Grada Beograda će svakako učestvovati na ovoj konfernciji. Naš cilj je da u gradsku upravu u narednih nekoliko godina u potpunosti uvedemo elektronsku upravu i time je učinimo transparentnijom i efikasnijom", rekao je Mali.

U saopštenju se navodi da je na nivou Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave formirana adna grupa, u čijem radu učestvuje i načelnica gradske uprave Sandra Pantelić.

"Napravljen je katalog usluga na osnovu koga će se postepeno uvoditi elektronska uprava i u Grad Beograd.

Iskustvo Estonije će nam biti dragoceno, s obzirom na to da su oni lideri u ovoj oblasti i da je njihov sistem jedan od najboljih u svetu", rekla je Pantelić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track