Mali: Grad plaća troškove ponovnog štampanja računa za Infostan
Foto: Zorana Jevtić

do kraja nedelje cifra

Mali: Grad plaća troškove ponovnog štampanja računa za Infostan

Beograd -
On je podsetio da je zbog greške smenjen direktor Infostana i da će i ududuće direktori javnih preduzeća snositi odgovornost za svoje postupke

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će grad preuzeti trošak ponovnog štampanja septembarskog računa za Infostan, a do kraja nedelje će biti poznata i cifra koja je utrošena za te potrebe.

"Do kraja nedelje imaćete tačnu cifru i to ćemo podeliti sa medijima. Dakle, radi se na obračunu", kazao je Mali novinarima u Beogradu. On je podsetio da je zbog greške smenjen direktor Infostana i da će i ududuće direktori javnih preduzeća snositi odgovornost za svoje postupke.

Infostan je građanima uručio septembarske račune za komunalne usluge uvećane za 200 dinara za osiguranje stana, iako se oni ranije nisu izjasnili da prihvataju tu uslugu.

Mali je danas prisustvovao pokretanju novog softvera za službu Beokom, koja će, kako je navedeno, sada moći da efikasnije i transparentnije prikuplja i odgovara na pritužbe gradjana.

Prema rečima gradonačelnika, sada će u sistemu jasno videti čitava procedura u vezi sa pritužbama, kao i koliko je vremena potrebno da se na njih reaguje. To će doprineti da se vidi koje službe rade efikasno, a koje ne, tvrdi Mali i dodaje da će samo Beokom zahvaljujući novom softveru sada tri do pet puta brže odgovarati gradjanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track