MALI: Izmenama Zakona o stanovanju dobićemo lepše fasade u gradu
Foto: Beoinfo

Za uređeniju prestonicu

MALI: Izmenama Zakona o stanovanju dobićemo lepše fasade u gradu

Beograd -
"Nama zakon to u ovom trenutku ne dozvoljava, tako da su vlasnici stanova u stvari vlasnici fasada, rekao je Mali, ističući da mu je cilj da Beograd bude mnogo, mnogo lepši - njegove ulice, parkovi, vrtići, ali i fasade

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da se radi na izmenama Zakona o stanovanju kako bi Grad, zajedno sa vlasnicima stanova, mogao da radi na rekonstrukciji fasada, čime će srpska prestonica izgledati mnogo lepše.

"Nama zakon to u ovom trenutku ne dozvoljava, tako da su vlasnici stanova u stvari vlasnici fasada", rekao je Mali, ističući da mu je cilj da Beograd bude mnogo, mnogo lepši - njegove ulice, parkovi, vrtići, ali i fasade.

Govoreći o uređenju fasada, gradonačelnik je podsetio da je iz budžeta izdvojeno 35 miliona dinara za projekat rekonstrukcije 80 fasada na kulturno istorijskim spomenicima i zgradama koje su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

"Kada završimo te projekte, mi ćemo, što iz budžeta, što kroz sredstva donatora, gledati da te zgrade i rekonstruišemo na pravi način", rekao je Mali, koji je kao primer naveo objekat u Njegoševoj - kuću pukovnika Elezovića.

Podsećajući i na rekonstrukciju Beogradske zadruge, Mali je rekao da su to konkretni primeri kako nadležni u Gradu žele da se bave fasadama, kojima se, tvrdi, niko nije bavio dve decenije unazad.

"Zato postoji problem kada fasade krenu da padaju ili kada dođu gosti u Beograd i kažu 'ovo su stvarno lepe i važne zgrade, zar ne mogu da izgledaju lepše'", naveo je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track