(FOTO) MALI NA KARABURMI: Žitelji Karaburme neće više biti zapostavljeni
Foto: Beoinfo

Gradonačelnik obišao opštinu Palilula

(FOTO) MALI NA KARABURMI: Žitelji Karaburme neće više biti zapostavljeni

Beograd -
Ovde fale stubovi javne rasvete, dobar deo parkova i vrtića je neuređen, okretnica autobusa treba da se uredi i to ne bi smelo nikome u vlasti da bude problem, rekao je gradonačelnik
1 / 4 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sa saradnicima obišao je danas palilulsko naselje Karaburma i sa stanovnicima ove opštine razgovarao o problemima sa kojima se suočavaju žitelji ovog kraja.

Gradonačelnik je istakao da su Karaburma i drugi delovi opštine Palilula do sada bili neopravdano zapostavljeni od strane dosadašnje opštinske vlasti. Mali je ocenio neverovatnim da poslednjih deset, a možda čak i petnaest godina ovaj deo Palilule nije posetio nijedan gradonačelnik, pa čak ni predsednik opštine.

"Ovde fale stubovi javne rasvete, dobar deo parkova i vrtića je neuređen, okretnica autobusa treba da se uredi i to ne bi smelo nikome u vlasti da bude problem", rekao je Mali dodajući da je u poslednjih nekoliko meseci, na zahtev građana postavljeno 30 novih stubova javne rasvete u ulici Marijane Gregoran, a dovršavaju se i radovi na izgradnji nove staze pored „Maksi supermarketa” u Salvadora Aljendea.

Mali je rekao i da u ulici Husinskih rudara 41 treba zameniti asfalt zbog pucanja vodovodne cevi, a da će se danas popisati i ostale inicijative građana, poručujući da ako opština neće da radi svoj posao, te poslove uradiće Grad Beograd. Kao posebnu prednost ovog dela Beograda gradonačelnik je istakao Adu Huju navodeći da je pri kraju plan detaljne regulacije i napravljen je spisak svih nelegalnih objekata.

"Želim da to područje bude slično „Beogradu na vodi” koji počinjemo da gradimo sredinom septembra", rekao je Mali dodajući da je marina na Adi Huji potpuno zapostavljena i da to mora biti novi razvojni projekat ovog dela grada. Mali je napomenuo i da je Višnjica deo većeg projekta, s obzirom da se sledeće godine nastavljaju radovi na Južnoj tangenti, koja podrazumeva da se od Mosta na Adi ide južno i izlazi na Višnjicu sa mostom do Pančevačkog puta.

"To je velika investicija kojoj smo joj maksimalno povećeni, ali ne želimo da zaboravimo ni one manje, svakodne probleme građana koju svaka vlast koja sebe smatra ozbiljnom mora da rešava", naveo je Mali. Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe SNS kazao je da je dugogodišnja nebriga tada nadležnih vlasti dovela do potpunog kolapsa pojedinih delova Palilule zbog čega je neodržavana infrastruktura, ima nelegalne gradnje, nedovršenih projekata vodovoda i kanalizacije i mnogih drugih neostvarenih projekata.

"Demokratska stranka poslednjih 15 godina je vlast na ovoj opštini, i nije uradili gotovo ništa, a danas je ovde gradonačelnik koji se uverio da su sve primedbe sugrađana tačne", kazao je Aleksandar Jovičić. Mali je Karaburmu obišao sa pomoćnicima Irenom Vujović, Borkom Milosavljevićem, glavnim gradskim urbanistom Milutinom Folićem, a sa njima su bili i Ivan Sočo direktor „Gradskih pijaca", Nikola Ristić, načelnik Komunalne policije, Marko Kulić, direktor gradske Službe za opšte poslove, kao i predstavnici „Gradske čistoće" i „Beograd puta", navodi se u saopštenju.

(Tanjug/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track