MALI: Ne vidim potrebu za štrajkom taksista, razgovore treba nastaviti
Foto: Fonet

Rezultati već vidljivi

MALI: Ne vidim potrebu za štrajkom taksista, razgovore treba nastaviti

Beograd -
Zahtevi taksista se odnose na neke stvari koje su u interesu ne samo njih, nego i građana Beograda, a prevashodno je to rešenje problema divljih taksista. Sa legalnim taksistima, Komunalnom policijom i inspekcijom, radi se na tome da se iz saobraćaja isključi što veći broj divljih taksista

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ne vidi potrebu za štrajkom taksista i smatra da do njega neće ni doći, ali i da treba nastaviti razgovore kako bi bili rešeni postojeći problemi, što je u interesu i taksi prevoznika i svih građana.

Mali je novinarima u Skupštini grada, rekao da Grad ima vrlo aktivnu saradnju sa taksistima u Beogradu, koja je bolja nego prethodnih godina, a u tom cilju je formirana i radna grupa koja, zajedno sa taksistima, radi na rešavanju problema.

"Rezultati su već vidljivi. Zahtevi taksista se odnose na neke stvari koje su u interesu ne samo njih, nego i građana Beograda, a prevashodno je to rešenje problema divljih taksista", naveo je gradonačelnik.On je u tom kontekstu naveo da je prošle sedmice sprovedena uspešna akcija u cilju rešavanja problema divljih taksista, a kako je rekao, sa legalnim taksistima, Komunalnom policijom i inspekcijom, radi se na tome da se iz saobraćaja isključi što veći broj divljih taksista.

"To jeste bio zahtev taksista i mi na tome radimo, a rezultati su već vidljivi", rekao je Mali i dodao da je drugi zahtev taksista, na kome se takođe radi, vezan za davanje popusta.Kako je objasnio, taksisti su protiv davanja popusta jer, prema njihovom mišljenju, ne postoji zakonska osnova za to u taksi prevozu.

Treći zahtev se, kako je naveo, odnosi na rešavanje pitanja divljih taksista na aerodromu Nikola Tesla, a i u tom pravcu su već preduzeti koraci, pa se Mali juče ponovo sastao sa direktorom i direktorom za bezbednost Aerodroma Nikola Tesla.

"Postoji nikad bolja komunikacija između Komunalne policije, policije i službi bezbednosti na Aerodromu oko divljih taksista i nadam da se će situacija biti sve bolja i bolja", naveo je Mali i najavio da će u subotu posetiti Aerodrom da se na licu mesta uveri kako sve funkcioniše po ovom pitanju.Kako je dodao, poslednji zahtev taksista je bio vezan za sastanak u Ministarstvu finansija oko reprograma njihovih poreskih obaveza.

"Oni su taj sastanak imali i koliko sam razumeo, sve ide ka tome da im se omogući reprogram tih obaveza", zaključio je gradonačelnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track