MALI O BEOGRADU NA VODI: Na proleće radovi iznad zemlje
Foto: Drgana Udovičić

Projekat ide po planu

MALI O BEOGRADU NA VODI: Na proleće radovi iznad zemlje

Beograd -
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da na proleće očekuje da će na nekoliko zgrada čija je izgradnja počela u okviru projekta "Beograd na vodi" krenuti radovi iznad zemlje, što će biti potvrda da projekat ide po planu.

Mali je rekao da je gradska vlast posvećena realizaciji kapitalnih projekata, među kojima je i projekat "Beograd na vodi", a koji znače razvoj glavnog grada i bolji život građana. Kako je dodao, u naredna dva meseca krenuće izgradnja i hotela i velike kule Beograd u okviru projekta "Beograd na vodi".

Gradonačelnik Beograda je najavio da će u narednih osam godina biti rešen veliki problem kanalizacione i vodovodne mreže u svim gradskim naseljima, za šta je gradska vlast spremna da izdvoji između 600 i 800 miliona evra.

"Skoro trećina teritorije Beograda nema kanalizaciju i vodu, a to je egzistencijalna stvar. U narednih osam godina cilj nam je da svi građani imaju kanalizaciju i vodu i to je projekat i plan koji ćemo promovisati u svakog gradskoj opštini", rekao je Mali dodajući da očekuje da do kraja meseca bude usvojen na sednici Skupštine grada.

To je, kako je istakao, sistemski pristup odgovorne vlasti. Dodao je da neke ulice u glavnom gradu do sada nisu imale ni asfalt, a da će ove godine biti asfaltirano preko 100 kilometara ulica.

"Odgovaramo na zahteve svih građana koji žive u Beogradu. Mislim da je to primer jedne odgovorne gradske vlasti", poručio je Mali, koji je napomenuo da grad za te projekte ne uzima nikakve kredite i nova zaduženja. Od 1. januara, kako je podsetio, Beograđane će voziti jednobojni autobusi koji će imati klimu i brojace putnika, a plan je da u sledećoj godini bar 40-50 novih autobusa bude na ulicama grada.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja