MALI O LEKARSKIM PREGLEDIMA: Uskoro osnivanje kol centra u Beogradu
Foto: Nemanja Pančić

Ovaranje zdravstvene ambulante u Beogradu

MALI O LEKARSKIM PREGLEDIMA: Uskoro osnivanje kol centra u Beogradu

Beograd -
Tako ćemo smanjiti čekanje, ali i potrebu da se odlazi u domove zdravlja, da se zakazuju pregledi za neki drugi dan, što će biti mnogo efikasnije i korisnije za građene, rekao je Mali

OBRENOVAC - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas obnovljenu ambulantu Doma zdravlja u Obrenovcu, na Zabrežju, gde je najavio osnivanje kol centra putem kojeg će građani moći da zakazuju zdravstvene preglede, a koji će funkcionisati na teritoriji celog grada.

"Tako ćemo smanjiti čekanje, ali i potrebu da se odlazi u domove zdravlja, da se zakazuju pregledi za neki drugi dan, što će biti mnogo efikasnije i korisnije za građene", rekao je Mali novinarima.Ističući da grad Beograd mnogo polaže u zdravstvenu zaštitu.

Mali je rekao da je napravljen akcioni plan koji je prevashodno usmeren na prevenciju zdravstvenih problema.On je najavio i da će se uskoro početi sa efikasnijim korišćenjem mobilnih ultrazvučnih aparata koji postoje, ali nisu iskorišćeni na dobar način.

Sa tim aparatima će se, kako je objasnio, ići u delove Beograda koji nemaju domove zdravlja ni ambulante, kako bi svim građanima ti ultrazvučni aparati bili dostupni i kako bi se radilo na prevenciji različitih bolesti.Kad je reč o ambulanti u Zabrežju, Mali je rekao da će ona početi sa radom od ponedeljka.

"Za meštane Zabrežja je bitno da će se od ponedeljka u ovoj ambulatni raditi fizikalna terapija", rekao je Mali.On je podsetio da su u Obrenovcu obnovljene sve kuće koje su bile srušene u poplavama, a čiji je pravno-imovinski status rešen.Zahvaljujući svima koji su učestvovali u obnovi ambulante, Obrenovca ali i cele Srbije.

Mali je ocenio da je Zabrežje primer kako se radi obnova nakon poplava jer je u tom naselju izgrađen najveći broj kuća, završene oštećene brane...

On je zahvalio i Vladi Norveške koja je učestvovala u obnovi ambulante, ističući da je Zabrežje naselje koje je verovatno bilo najteže pogođeno poplavama."Na nama kao gradu je da pokušamo da unapredimo zdravstveni sistem koliko je moguće, naravno uz saradnju sa Ministarstvom zdravlja", zaključio je Mali.

Prilikom obilaska ambulante, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i drugi opštinski čelnici dodelili su zahvalnice ustanovama i pojedincima iz zdravstvenog sistema koji su pomogli u otklanjanju posledica poplava.

Zahvalnice su, između ostalog, uručene gradonačelniku Beograda, Ministarstvu zdravlja, Crvenom krstu Srbije, Insitutu za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut...Čučković je, prilikom uručivanja zahvalnica, zahvalio svima koji su učestvovali u otklanjanju posledica poplava, ističući da je Zabrežje primer kako je opština, pod okriljem grada, posvećena obnovi Obrenovca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track