MALI RAZGOVARAO SA ČEPURINOM: Kulturna i turistička saradnja Beograda i Moskve od velike važnosti
Foto: Beoinfo

Veći broj manifestacija i događaja znači i veći broj turista

MALI RAZGOVARAO SA ČEPURINOM: Kulturna i turistička saradnja Beograda i Moskve od velike važnosti

Beograd -

BEOGRAD - Kulturna i turistička saradnja Beograda i Moskve je od velike važnosti za odnose dva grada i dve zemlje, složili su danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, koji su ocenili i da veći broj manifestacija i događaja znači i veći broj turista.

Mali i Čepurin su razgovarali o učešću Beograda na predstojećem Božićnom festivalu u Moskvi, kao i o manifestaciji ''Dani Beograda u Moskvi'', koja će biti održana u maju sledeće godine i tom prilikom su se složili da je ova vrsta kulturne i turističke saradnje od velike važnosti za odnose dva grada i dve zemlje, saopštila je Gradska uprava.

Gradonačelnik je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što će Beograd biti gost na ovogodišnjem tradicionalnom Božićnom festivalu u Moskvi, kao i da će se razmotriti ideja da Beograd sledeće godine za božićne i novogodišnje praznike organizuje sličan događaj.

Takođe, nakon uspešne manifestacije ''Dani Moskve u Beogradu'', u maju sledeće godine biće održani ''Dani Beograda u Moskvi'', kada će srpska prestonica u Rusiji predstaviti svoju kulturu, sport, privredni i turistički potencijal.

Mali i Čepurin su razgovarali i o izgradnji metroa u Beogradu, a gradonačelnik Beograda je rekao da bi izgradnja trebalo da počne za dve i po godine, nakon što budu završene sve neophodne studije i projekti.

Mali je dodao da će taj projekat biti novi izvor rasta privrede, kao i da će pokrenuti neke delove grada koji do sada nisu bili dovoljno razvijeni, a gde će prolaziti prve linije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track